ANNONCE
Teitur & Aarhus Jazz Orchestra
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

21. november 2021
Kl. 19.00 - 20.30

Teitur & Aarhus Jazz Orchestra

Denne koncert er en unik mulighed for at opleve den færøske sanger og sangskriver Teitur sammen med et af Danmarks førende jazzorkestre. I et enestående musikalsk samarbejde, kan Teiturs magiske og smukke sange opleves i nye spændende og storladne arrangementer  med kirkerummet som ramme.?

Repertoiret består af både nye og gamle sange, herunder et udpluk af Teiturs salmer fra Kirkesangbogen, som blev udgivet i 2017. De nye sange skrevet med inspiration fra brevudvekslinger, og oplevelser omkring et posthus, som har fundet sted under corona-nedlukningen i foråret og sommeren 2020. En musikalsk fortolkning af den særlige situation, som en stor del af verden har gennemlevet i løbet af året. Musikken er til lejligheden arrangeret for orkester og de nye fortolkninger er udarbejdet specielt til kirkerummets særlige akustik og arkitektur. 

Ved koncerter medvirker, udover Teitur og Aarhus Jazz Orchestra, dirigent Søren Møller som i mange år har arbejdet i spændingsfeltet mellem jazz og klassisk musik. Således er der lagt op til et nysgerrigt og sanseligt musikalsk møde mellem et af Danmarks førende jazzorkestre og en sangskriver af internationalt format. 

Teitur?er en dybt original personlighed på den nordiske musikscene, og han er kendt for sin bløde, varme stemme. Han har gennem de sidste 17 år skrevet og udgivet en række meget roste albums. Han har vundet flere Danish Music Awards – bl.a. som Årets Danske Sanger 2007 – og han turnerer med sin musik i hele verden.  

Aarhus Jazz Orchestra?består af nogle af de bedste musikere på den danske jazzscene, og har gennem årene arbejdet sammen med nogle af de største jazzikoner i vor tid. Orkestret høster gode anmeldelser for koncerter og udgivelser, og har flere gange været nomineret ved Danish Music Awards Jazz. I 2016 vandt orkestret i kategorierne “Årets Danske Jazzudgivelse” og “Årets Danske Jazzkomponist” for Jakob Buchanans værk Requiem. I 2019 vandt orkestret med desuden “JazzDanmark-prisen” for projektet We, Robots – en pris, der hylder årets mest nyskabende koncertoplevelse.?

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus