Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

17. juli 2021
Kl. 13.00 - 15.00

The Collective Abroad

Syv kompositioner – syv former for improvisation.
The Collective Abroad præsenterer deres nyeste musik i anledning af en turné i Danmark, Sverige, Tyskland og Holland. 
The Collective Abroad opstod efter et internationalt projekt mellem syv europæiske musikkonservatorier i maj 2019, hvor en håndfuld udvalgte talentfulde studerende mødtes i Hamborg for at forberede en koncert til Elbjazz Festival. Efter én uge spillede de deres originale musik ved en af de største europæiske festivaler. Koncerten blev en stor succes.
Hvad der begyndte som et akademisk projekt blev til et intensivt internationalt samarbejde, da medlemmer fra The Collective Abroad besluttede at producere og spille musik sammen på trods af distancer og grænser mellem dem.
The Collective Abroad har siden 2019 spillet koncerter på festivaler som Elbjazz, Swingin’ Groningen, Aarhus Jazz Festival og Vinterjazz. Deres debutplade L!VE at HUSET blev udgivet på en turné i Danmark og Tyskland i juli 2020. Deres nyeste plade The Cycle bliver udgivet i oktober 2021.
Repertoiret er et udvalg af moderne og nutidige improviserede musikstykker af høj kvalitet, der afspejler de syv medlemmers forskellige musikalske baggrunde og hjemmescener: Hamborg, Berlin, Amsterdam, Aalborg, Vilnius, Groningen og Danmark.
Hver af deres koncerter og album indeholder syv kompositioner og syv forskellige former for improvisation. Bandet er inspireret af kunstnere som Ambrose, Walter Smith III, Maria Schneider og Ben Wendel. The Collective Abroad giver lytteren en oplevelse af musik, som tager udgangspunkt i gennemarbejdede kompositioner med plads til improvisation.

 

Finder sted: Atlas