Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

11. januar 2024
Kl. 08.00 - ons Kl. 22.00

Vandreudstilling om dansk jødisk liv gennem 400 år kommer til Aarhus

Jødisk liv i Aarhus fylder forsvindende lidt i den hidtil undersøgte historie, men nu bliver der kastet lys over denne relativt ukendte side af de sidste århundreder i Aarhus.

Vandreudstillingen har bevæget sig rundt i Danmark siden november 2022, og fra 11. januar til 24. januar 2024 bliver det Aarhus’ tur. Udstillingen indeholder flere interaktive og legende elementer, som fortæller om immigration til Danmark, quizzer om, hvor forskellige danskere egentlig har deres identitet fra, og spørger publikum om, hvilke produkter og genstande, som Danmark måske slet ikke havde set, havde det ikke været for den jødiske indvandring. I hver af de syv byer tilbydes også en digital byvandring med fokus på byens jødiske historie. Udstillingen er også omsat til et undervisningsmateriale, der henvender sig til grundskolens mellemtrin og udskoling, men også kan bruges uafhængigt af skolen.

Udover den mere traditionelle 400 års tidslinje tegner udstillingen også en 400 års tolerance kontra intolerance-tidslinje, hvor publikum kan aflæse højdepunkter og lavpunkter for tolerancen over for jøder i Danmark. I fire interviews med unge danske jøder sætter udstillingen også spørgsmålet om antisemitisme i dagens Danmark til åben debat.

Udstillingen indeholder også lokale elementer, der fokuserer på jødisk liv i Aarhus, siden den første jøde kom til byen i 1687. Især i 1800-tallet kan den jødiske menighed spores i bylivet, og gennem udstillingen kan man møde tre af periodens jødiske indbyggere i Aarhus. Som en del af udstillingen tilbydes også en digital byvandring, der tager publikum med til nogle af de vigtige steder for byens jødiske historie og giver et større portræt af den.

 

Finder sted: Dokk1