ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

23. april 2022
Kl. 18.00 - 20.15

Väsen

Väsen er tre musikere, som nu gennem mere end 30 års intensivt sammenspil og turnéliv har rendyrket deres lyd og sceniske nærvær til i den grad at fremstå som det unikke band, de er i dag. Med deres legende og sublime sammenspil synes de at trodse fysikkens love i en nærmest telepatisk kommunikation.

I 2019 fejrede Väsen således deres imponerende 30-års jubilæum som band med turneer i bl.a. Japan, USA, Canada og flere europæiske lande, og selvom deres planlagte turné i Danmark forår 2020 desværre måtte aflyses pga. Corona-lockdown, kan deres mange danske fans landet over nu glæde sig til forår 2021, hvor der bliver mulighed for at opleve trioen i perioden d. 20.-29. april.

Gennem tre årtier har Väsen været nogle af Sveriges ypperste repræsentanter for svensk folkemusik, og foruden deres mange egne projekter turnerer trioen stadig hvert år med 70-80 koncerter over hele kloden.

Väsen med sine tre medlemmer, Olov Johansson på nyckelharpe, Mikael Marin på 5-strenget viola og Roger Tallroth på 12-strenget guitar er et fænomen, som kun sker, når tre venner og musikalske virtuoser forener sig i kærligheden til musikken og har en hel speciel kemi.

Trioens musik er intensiv og fyldt med humor. Med hjælp fra øjeblikkets inspiration skaber de et helt eget musikalsk sprog, som i sit distinkte udtryk er lige så moderne som gammelt. Dybt forankret i generationer af den upplandske spillemandstradition sigter de altid mod nye musikalske mål.
I dag är Väsen et folkemusikkens superband, som har publikum og tilhængere langt udover Sveriges og Europas grænser.

Väsen er med deres virtuositet og uimodståelig spilleglæde elsket overalt af publikum og adskiller sig på mange måder fra andre akustiske bands. Deres fænomenale sammenspil er en kombination af struktur og improvisation, hvor hver koncert er unik, og deres humor og kommentarer mellem numrene bidrager også til, at hver koncert føles speciel.

Väsen udgav senest i april 2019, i anledning af deres 30-års jubilæum som band, deres 12. studiealbum ”Rule of 3”, som har fået de helt store anmelderroser med på vejen.

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus