Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

4. september 2021
Kl. 14.00 - 15.45

Vocal Line jubilæumskoncert

Efter halvandet år stort set uden koncerter pga. Corona står Vocal Lines sangere klar i startboksene som en flok utålmodige heste og venter på startskuddet til et efterår fyldt med koncerter i ind- og udland.

I år har Vocal Line 30 års jubilæum, og det markeres med et festligt show i hjembyen Aarhus under titlen “Together Again” – en titel, der refererer til både det længe ventede gensyn med publikum og til de mange tidligere sangere i koret, som endelig får lov at synge sammen igen. 

Over 100 korsangere – tidligere som nuværende Vocal Linere – mødes en weekend i starten af august for at øve op til koncerten, som bliver en tur “Down Memory Lane”. Arrangementer fra de tidlige år leveres af særligt sammensatte kor, bestående af de sangere, der var med i det enkelte årti, men der bliver også plads til alle 100 sangere på scenen på een gang. Samtidig peger koncerten fremad mod næste års stort opsatte Musikhusturné i form af det nuværende Vocal Line, der vil præsentere en række nye arrangementer. 

Om Vocal Line Vocal Line er et moderne a-cappella kor med 31 sangere, dirigeret af Jens Johansen. Koret blev dannet i 1991 i Århus og har som sit erklærede mål at være frontløber i udviklingen af den rytmiske korsang, nationalt såvel som internationalt. Gennem årene har Vocal Line konstant søgt at udvide grænserne for a cappella-musikken, og koret sigter mod et stadig højere musikalsk niveau. Vocal Line tager udgangspunkt i den danske kor-tradition. Herfra har koret udviklet en stærkt personlig stil med elementer af pop, rock og jazz. Vocal Line formår som få andre at forene himmelstræbende, nordiske klange med personlighed og inderlighed. 

Dette kombineret med korets velklingende, detaljerede og til stadighed eksperimenterende arrangementer får Vocal Line til gang på gang at fange og berøre sit publikum – ikke mindst takket være sangernes individuelle indlevelse og musikalitet, som på karakteristisk vis går op i en højere og særligt sammensmeltet enhed. Gennem Vocal Lines 30-årige levetid har koret opnået stor anerkendelse i hele Europa og store dele af den øvrige verden, og koret kan desuden bryste sig af at have vundet en række, store internationale priser.

I 2010 havde koret æren af at optræde side om side med den verdensberømte vokalekvilibrist Bobby McFerrin. Først i Jazz at Lincoln Center i New York, siden hen i Musikhuset under Aarhus Vocal Festival. I 2014 sang de med The Rolling Stones på Roskilde Festivalens Orange Scene, og i 2015 gav de en TV-transmitteret koncert for foden af Cristo Redentor i Rio de Janeiro, der nåede ud til 180 millioner seere. I 2019 vandt Vocal Line Eurovision Choir i Gøteborg foran ni andre kor fra hele Europa i en intens TV-transmitteret konkurrence. – ingen lyder helt som Vocal Line!

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus