Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

28. august 2021
Kl. 18.00 - 19.30

VoNo

Forestillingen Earth Call tager udgangspunkt i de unge stemmer, der i dag protesterer mod misbrug af jordens ressourcer. Med musik, billeder og bevægelse behandler forestillingen de udfordringer, som menneskeheden står overfor og sætter temaet om at leve i harmoni med andre og jorden under debat.

Earth Call er et musikalsk debatindlæg om vores fælles fremtid, en ekspedition som med musik udforsker det mellemmenneskelige i FN’s globale udviklingsmål.

Earth Call er et stærkt, nyt, moderne stykke musikdramatik, der på en personlig og nysgerrig måde vrider og vender temaet om bæredygtig udvikling. VoNo Vocals fantastiske stemmer blander sig med fantasifulde videoprojektioner og musikalsk bevæger forestillingen sig fra folkemelodier over improvisationer til nyskrevet kormusik.

Tekstuniverset kredser om vores betagende klode og dens natur. Teksterne er en blanding af digte på flere forskellige sprog, Gretha Thunbergs taler og andre fragmenter fra debatten om verdens fremtid. Publikum selv kan påvirke improvisationerne med at skrive sedler og komme med kommentarer undervejs.

Forestillingen havde premiere i 2016, men har fortrinsvis været opført i Nordamerika. I 2019 blev den opdateret og bearbejdet til den ny version, der nu kommer til Musikhuset.

Earth Call er skabt at VoNo’s musikalske leder Lone Larsen og koreografen Susanne Jaresand. Musikken er af Karin Höghielm, Erik Esenvalds, Monteverdi og Tina Andersson. Videoprojektionerne er skabt af billedkunstneren Kristina Junzell.

VoNo Vocals

Det svenske vokalensembe VoNO Vocals (Voces Nordicae) med den danske dirigent Lone Larsen i spidsen har siden 1999 været et af Europas mest banebrydende kor. Det 12-personers store kor går til musikken i impulsivt og spontant, samtidig med at det bliver en respektfuld leg med musik mellem mennesker. Det gør VoNo til noget særligt på vokalscenen. Repertoiret spænder fra folkemusik til populærmusik og fra improvisation er til moderne nyskrevet kompositioner. Denne tilgang har givet ensemblet mulighed for at optræde over hele verden og givet dem mange forskellige priser rundt om i verden.

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus