Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

24. november 2023
Kl. 20.00 - 22.00

When Saints Go Machine

Hjemmeside
Hjemmeside

When Saints Go Machine har, efter en del projekter, der har været koblet op på samarbejder – som det symfoniske værk So Deep med Copenhagen Phil Symfoni og udgivelsen Emotional, som hang sammen med DR-serien Lover – fundet lyst til at finde tilbage til sig selv og lave noget musik, der bare opstod mellem de tre bandmedlemmer.

Musikken skulle ligge i forlængelse af deres soniske univers, som så dagens lys i 2011 med albummet Konkylie, men uden at være en gentagelse af tidligere udgivelser. Den nye vej skulle have When Saints Go Machines signatur-energi og emotionalitet og igen forsøge at skabe det bandet kalder ”en simpel vej mellem lyden og følelserne i de lyriske billeder” og det seriøse arbejde med singlen og det kommende album har stået på i mere end halvandet år.

Den første lyd, som viser, hvad der kom ud af arbejdet, er singlen Gone. Den trækker tydelige spor til hvor det hele startede for When Saints Go Machine. Den emmer af maskinel elektronisk tyngde og henleder opmærksomheden på en mørk klubscene. Omvendt er tekstuniverset anderledes følsom sammensat af forskellige oplevelser med at miste sig selv og miste et andet menneske. Den fremstår som en klassisk “Love Lost” historie, men trækker også inspiration fra den ensomhed, der er i mange situationer. Den dualisme imellem tekst og musik er klassisk When Saints Go Machine; det festlige møder mørke og melankoli.

 

Finder sted: Train