Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe fangst: Mange kilo narko fundet ved Aarhus

Af Jonathan Sten Drivsholm
Arkivfoto: Presse-fotos.dk
Arkivfoto: Presse-fotos.dk

Der er i nat blevet foretaget to nye anholdelser i en stor sag om et internationalt narkotikanetværk.

Det drejer sig om to mænd, som National enhed for Særlig Kriminalitet anholdt på deres adresser vest for Aarhus.

Begge anholdte er mistænkt for at have indsmuglet op til 60 kg hård narkotika til Danmark.

Det skriver National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i en pressemeddelelse.

Ved efterfølgende ransagninger fandt efterforskere 31 kg hård narkotika, ligesom der blev beslaglagt værdier for op til 1 mio. kr. fra de mistænkte.

De to anholdte fremstilles i dag i dommervagten i Københavns Byret med begæring om varetægtsfængsling. 

Mulig bagmand anholdt i Spanien

Sagen er en del af en stor efterforskning mod et internationalt narkotikanetværk.

I samme efterforskningskompleks gennemførte efterforskere fra NSK i juni 2022 ransagninger på i alt 17 adresser i det storkøbenhavnske område.

Under ransagningerne blev der fundet flere former for narkotika og beslaglagt værdier for op til 10.000.000 kr. fra sagens mistænkte.

Ved aktionen blev i alt fem personer anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet, herunder et kendt ansigt fra det københavnske bandemiljø. 

Fakta om NSK:
National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.000 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.

NSK understøtter desuden dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger. 

NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde. Efterforskning og strafforfølgning i NSK er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.

Kilde: NSK

Den følgende efterforskning sandsynliggjorde, at der blev indsmuglet kokain fra et stort internationalt narkotikanetværk styret af en dansk mistænkt bosiddende i Spanien. 

Dansk og spansk politi indledte på den baggrund et samarbejde, hvorefter spansk politi i september 2022 foretog anholdelse af den danske mistænkte bosiddende i Spanien.

Der pågår fortsat et tæt samarbejde mellem danske og spanske myndigheder vedrørende udlevering af den danske mistænkte fra Spanien til strafforfølgelse i Danmark.

Del artikel

Andre læser også