Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Guide: Ny hjemmeside guider til de rette kartoffelsorter

Af anders@sommersangdigital.dk

Det kan virkelig få smilet til at forsvinde, når de kogte kartofler bliver til mos, fordi sorten ikke passer til tilberedningsmetoden. Det kan undgås ved at benytte kartoffelguiden.dk.

 

Med hjemmesiden kartoffelguiden.dk rækker Brancheorganisationen Danske Kartofler nu en hjælpende hånd til forbrugere, der står med en pose kartofler i grøntsagsafdelingen og tænker, hvad den sort nu bedst egner sig til.

 

Vi har et gammelt slogan i Danske Kartofler, der hedder ”Vælg kartofler som du vælger vin”. Der er nemlig rigtig stor forskel på sorterne, og det er vigtigt at vælge de rigtige sorter, hvis man vil have det bedste resultat, siger Carl Heiselberg, formand for Danske Kartofler.

 

Idéen til hjemmesiden opstod, fordi Danske Kartofler modtog mange spørgsmål om sorter fra forbrugerne.

 

Derfor tænkte vi, at der måtte udarbejdes et værktøj, hvor forbrugerne både kan få information om de forskellige sorter og finde ud af, hvordan de bedst skal tilberedes, fortæller formanden.

 

Kartoffelguiden.dk er let at tilgå fra både mobil, computer og tablet, så den nemt kan blive brugt i en travl hverdag.

 

Guide: Ny hjemmeside guider til de rette kartoffelsorter

 

Forbrugeren har på siden to tilgange til at finde den rette sort. Enten kan man klikke på en tilberedningsmetode, som eksempelvis ovnbagte kartofler, og så kommer der en liste frem over sorter, der er egnet til at bage i ovnen. De er sorteret således, at de sorter, der er vurderet bedst egnet til den valgte tilberedning, kommer først.

 

Den anden tilgang er, at man søger på en sort i søgefeltet. Så kommer der en beskrivelse af sorten, som inkluderer hvilke tilberedningsformer, den egner sig bedst til.

 

Hver sort er ved hver tilberedningsmetode rangeret på en skala fra nul til tre kartofler. De tilberedningsmetoder, der er på siden, er kogte, ovnbagte, friturestegte, mos, suppe og salat.

 

Vi er selv rigtig glade for resultatet, og håber at mange forbrugere vil benytte hjemmesiden som en hjælp til at finde de rette sorter. Vi har så mange skønne kartoffelsorter i Danmark, og med kartoffelguiden.dk bliver det meget nemmere at udnytte deres potentiale til fulde, lyder det fra Carl Heiselberg.

 

Guide: Ny hjemmeside guider til de rette kartoffelsorter

 

Forarbejdet til den nye hjemmeside er sket i samarbejde med de danske sortsrepræsentanter. Hjemmesiden er støttet af Kartoffelafgiftsfonden, og det er sortsrepræsentanters egne vurderinger af sorterne, forbrugerne kan finde på siden.

 

 

 

Del artikel

Andre læser også