ANNONCE
PINOT Butik & Bar: Japansk kultwhisky til 30.000 kroner kan ses og købes
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

PINOT Butik & Bar: Japansk kultwhisky til 30.000 kroner kan ses og købes

Af Freja Dumont

Whisky er blevet samlerobjekt for mange i de seneste år, også dansk whisky. Men intet tåler sammenligning med den interesse, som japansk whisky er genstand for. På få år er priserne på japansk whisky eksploderet, og intet tyder på, at kurven knækker. Det er en interessant udvikling.

 

Hvorfor er japansk whisky blevet det nye guld?

Det kan kort forklares ved, at japansk whisky er blevet kultwhisky for dedikerede samlere. Udbud og efterspørgsel har betydet, at salgspriserne på alverdens auktioner er eksploderet over de seneste år og hele tiden overgår forhåndsvurderingerne.

 

Priserne har taget raketfart

I april 2017 blev en samling på 296 flasker fra det japanske destilleri Karuizawa solgt på auktion for mere end 1 million amerikanske dollars. Dermed blev samlingen den dyreste, der til dato er solgt på auktion. Men man behøver ikke tage til udlandet for at købe en flaske fra kultdestilleriet. PINOT Butik & Bar har udstillet en flaske af Karuizawa 1981-2011 Geisha i sit åbne, men sikrede skatkammer, og man er velkommen til at købe, hvis man har guldkortet med. Prisen er 30.000 kroner.

 

Den dyreste flaske på auktion

Men andre destillerier kan også være med i priskapløbet. Så sent som den 30. januar blev en flaske af Yamazaki Aged 50 Years NV (bottled 2011) således solgt for 299.000 amerikanske dollars på Sotheby’s auktion i Hong Kong. Det var mere end dobbelt så meget som vurderingen. Dermed blev flasken den dyreste whisky, der til dato er blevet solgt på auktion, og den slår rekorden fra 2016 på 129.000 amerikanske dollars for en tilsvarende flaske fra Yamazaki (bottled 2005). Priserne har taget raketfart – opad – og der er ingen tegn i sol og måne på, at raketten skulle begynde at dykke igen.

PINOT Butik & Bar: Japansk kultwhisky til 30.000 kroner kan ses og købes PINOT Butik & Bar: Japansk kultwhisky til 30.000 kroner kan ses og købes

PINOT Butik & Bar

Frue Kirkeplads 1 A
8000 Aarhus
Website:

 

 

Del artikel