Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ejer af populært spillested i Aarhus: Kassen er ved at være tom

Af Michael Qureshi
Foto: Roberto Ignatius Borgen/Fatter Eskil
Foto: Roberto Ignatius Borgen/Fatter Eskil

Rigtig mange brancher lider hårdt midt i Corona-epidemien.

Især Aarhus’ spillesteder og barer som har været nedlukket i rigtig lang tid har store problemer. Nu kommer ejeren af to af byens populære steder Fatter Eskil og GBar med et opråb til myndighederne.

Indehaver Rikke Nielsen mangler penge fra de hjælpepakker, der skal holde hånden under erhvervsdrivende som hende. Det fortæller hun til B.T.

“Jeg har måttet tage et privatlån og lånt penge af familie. Jeg er ikke vant til nogen høj løn, men når der absolut ingen penge kommer ind, så er det selvfølgelig meget kritisk,” siger Rikke Hansen til B.T.

Kassen er tom

Selvom hun har søgt både lønkompensation og for faste omkostninger, så har hun ikke set en krone for adskillige måneder uden omsætning.

Nu er hun ved at løbe tør for tålmodighed. Løbet tør er pengekassen også, som i sidste ende kan true de to steders eksistens.

“Jeg føler, jeg bliver holdt for nar. Regeringen har tvangslukket os, og det må vi bare acceptere. Men så er det bare ikke i orden at hænge små erhvervsdrivende til tørre i flere måneder,” fortæller Rikke Hansen.

Mandag sagde den fungerende erhvervsminister, Dan Jørgensen på et samråd i Folketinget tirsdag, at der skal være hurtigere svar på hjælpepakker.

Hvis man søger om at få del i nogle af de økonomiske hjælpepakker, som Folketinget har vedtaget, kan man med en rimelig forventning have svar senest inden for 18 dage.

Del artikel

Andre læser også