ANNONCE
Kastebold mellem byens forretninger: Nyt værested for hjemløse kan lukke en af Aarhus’ hyggeligste oaser
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kastebold mellem byens forretninger: Nyt værested for hjemløse kan lukke en af Aarhus’ hyggeligste oaser

Af Line Ingwar Karlsen

Nu er der langt om længe kommet ro på Klostertorv, eller i hvert fald mere end der har været længe. De hjemløse har i alt for lang tid hængt ud på torvet, og det er synd og skam for både de hjemløse, de forretningsdrivende og byens andre borgere. Beboerne i – og ved Ceresbyen har tilsyneladende afværget, at der kommer hellesteder i Åparken foran dem, og nu er bolden så røget over til Vester Allé 15, som er meget mindre. Her er beboerne heller ikke tilfredse med udsigten til et værested for hjemløse, med de problemer det erfaringsmæssigt giver.

 

Pica Pica står nu for skud

Ved åen ligger vinbaren Pica Pica, som er blandt de hyggeligste og mest velbesøgte barer i Aarhus. Pica Pica er uden den mindste tvivl et unikt kulturelt frirum, og har formået at skabe et liv og leben i stil med det legendariske jazzværtshus, Bent J. Nu er Bent J på museum i Den Gamle By, og det vil være svært for Aarhus at bære, hvis Pica Pica også må lukke.

 

Pica Pica er ikke alene, da flere institutioner og foreninger også har protesteret mod kommunens planer. Af dem kan nævnes VoxHall, Atlas, Rosa, Musikmagasinet Gaffa og Spot Festival.

 

Hellested for socialt udsatte 10 meter fra indgangen

 

Her ligger også vinbodegaen Pica Pica med grønt udeareal ud mod Aarhus å. Det er her, at Aarhus Kommune nu foreslår, at der skal være et hellested til stor frustration for blandt andet Malthe Emil Bøgh Olesen, medejer af Vinbaren, Pica Pica. “

 

Vi har allerede skrevet vores opsigelse af lejemålet, som bliver indgivet, hvis kommunen beslutter at placere et hellested 10 meter væk fra vores dør. Det er efter vores mening et helt forkert sted, som er alt, alt for lille og vil give alt for mange konfrontationer. Vi mener, at Mølleparken eller Åparken er langt mere velegnede som hellesteder, for der er meget mere plads”, fortæller Malthe Emil Bøgh Olesen.

 

Det mindste sted af dem alle

Det arealmæssigt klart mindste af de foreslåede steder er Vester Allé 15. Alligevel hælder rådmand Kristian Würtz mest til denne løsning.

Kastebold mellem byens forretninger: Nyt værested for hjemløse kan lukke en af Aarhus’ hyggeligste oaser

Når Kristian Würtz beder om omhyggelighed med indretningen og dialog med naboerne, så håber jeg, han ved, at 2/3 af det gamle Huset kommer til at stå tomt, som konsekvens af beslutningen. 50 meter fra vores hoveddør er fint, men 10 meter er simpelthen for langt ude, fortæller Malthe Emil Bøgh Olesen.

 

Hvorfor slagte et populært sted? – både for de lokale og turisterne

Der er altid fyldt med gæster hos vinbaren Pica Pica i Vester Allé 15. Både når vejret er godt, og når det ikke er. Der er hyggelig udeservering, og området er klart et af dem, som gør Aarhus smukkere og bedre at leve i. Hvorfor, Aarhus Kommune vil slagte en af byens ubetingede oaser, er ganske enkelt uforståeligt. Det giver ikke mening, og hvorfor skal de stakkels hjemløse endnu engang være kastebold mellem byens områder. Målet må være at finde et sted, hvor de hjemløse får fred og er ønsket.

 

Del artikel