Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fokus på æbler: Kend dit æble

Har du et yndlingsæble i haven, du ikke kender sortsnavnet på, så kom til eksperten og få sat navn på æblet. Pomolog Villy Mougaard står lørdag den 28. oktober klar på Risskov Bibliotek.

 

I godt en måned har der været fokus på æbler i et samarbejde mellem Aarhus Kommunes projekt Smag på Aarhus og Aarhus Kommunes Biblioteker.

 

Den 28. oktober på Risskov bibliotek kl. 10 kan du lære mere om æblesorter. Pomolog Villy Mougaard fra Blomstergården stiller op med prøver på flere forskellige sorter og fortæller om, hvordan man bestemmer et æbles sort ud fra udsende, duft og kvaliteter. Men du kan også få sat et navn på dit eget ynglingsæble. Du skal medbringe mindst to æbler fra træet, samt alle de oplysninger, du kan samle. Villy Mougaard vil gerne vide noget om træets alder og historie, hvordan træets facon er, hvornår æblet modner, og om hvor længe det kan gemmes.

Det er gratis at deltage, og der er ingen tilmelding.

 

I Den Grønne Ambassade på Bispetorv sætter vi fortsat fokus på æbler med en masse gode opskrifter, smagsprøver og et nyt temahæfte om æbler i Aarhus.

Oktober slutter af med en madskole om æbler og i november bliver der et sjovt arrangement med byg-selv æblekage ved Den Grønne Ambassade.

Kend dit æble

Om Smag på Aarhus

Smag på Aarhus er et 4-årigt projekt støttet af Nordea-fonden og forankret i Center for Byens Anvendelse, Teknik og Miljø, Aarhus Kommune. Det er et ambitiøst natur- og madprojekt, hvor byens rum skal gentænkes, så der bliver flere spiselige og sanselige miljøer i Aarhus. Aarhusianerne skal selv være med til at skabe og påvirke deres nære omgivelser med smukke træer, buske og planter, der er fulde af smag. Samtidig skal den spiselige natur formidles, så flere af byens borgere opdager det mangfoldige spisekammer, som naturen i og omkring Aarhus byder på.