Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skjult perle: Kender du Aarhus’ mest unikke øl-restaurant?

Af Freja Dumont

Ceres var før i tiden byens stolte bryggeri – men de dage er som bekendt for længst forbi.

I dag lægger de 160 år gamle bygninger lokaler til Malt Restaurant & Lounge, som med sin centrale, og dog tilbagetrukne, beliggenhed i Ceresbyen er en sand skjult perle i byen. 

De rå, charmerende og rustikke kælderlokaler oser af historie med hvælvede lofter, originale detaljer og rekvisitter fra det gamle bryggeri.

Og heldigvis er Ceresbygningens smukke kældre stadig fyldt med alverdens øl, ligesom de var det for 100 år siden.

Skjult perle: Kender du Aarhus’ mest unikke øl-restaurant?

Social dining med ølsommelierens ølmenu

Restauranten, som er indrettet i et stykke moderne industrihistorie, omfatter både restaurant, ølbar, lounge og to festlokaler, som kan rumme hhv. 60 og 120 siddende gæster.

Vi kom for at afprøve et koncept, som Malt specielt er kendt for. Nemlig deres Social Dining, hvor maden serveres som deleretter ved bordet.

Her kan du vælge, om du vil have en 8-retters menu til 435 kroner eller 12-retters menu til 535 kroner, som køkkenet har sammensat på forhånd.

Og hver tirsdag og onsdag kan du få 7 retter for kun 295 per person.

Hvis du ønsker færre serveringer, kan der også vælges enkelte retter fra á la carte.

Skjult perle: Kender du Aarhus’ mest unikke øl-restaurant?Nu bliver Malt jo ikke kaldt for en øl-restaurant for ingenting.

Så vi bestilte naturligvis stedets velkomponeret ølmenu til vores 8 serveringer.

Og det er altså en oplevelse, du ikke må gå glip af.

Skjult perle: Kender du Aarhus’ mest unikke øl-restaurant?

Ved den første servering blev vi præsenteret for en øl fra bryggeriet ‘Too Old to Die Young’ ved navn ‘Partycrasher’.

En superfrisk, frugtig og dejlig balanceret pilsner,  der gjorde sig rigtig godt til de to første retter på menuen: søkogte rejer og kold røget færøsk laks.

Skjult perle: Kender du Aarhus’ mest unikke øl-restaurant?

Nummer to servering bød på Malts fortolkning af en broccolisalat samt en oksetatar med løvstikke, kapers, grønne asparges, peberrod og karse.

Til at skylle ned med fik vi her en alibier ved navn Old Friends (Like Us).

Stedets restaurantchef, Jessica, kunne her fortælle os, at vi skulle smage efter en diskret frugtig friskhed fra enebær, slåen og hyben.

Og vi må bare sige, at denne øl er et yderst charmerende, forfriskende og let-drikkeligt bekendtskab.

Skjult perle: Kender du Aarhus’ mest unikke øl-restaurant?

Tredje servering bestod af to varme retter herunder BBQ-gris med nye gulerødder, panko, purløg, syltet rødløg og ramsløg citroncreme.

Derudover fik vi også serveret rosastegt kalv med løg, salvie, smørporre, kalvesky og grillet løgolie. 

TIl maden fik vi en sprød fadøl ved navn ‘Burning Kiss’ fra Kissmeyer.

I denne øl var der fokus på de frugtagtige karakterer i både malt og humle og med vægt på glathed og harmoni.

Igen var det til at smage, at øl og mad bliver matchet til perfektion på stedet.

Skjult perle: Kender du Aarhus’ mest unikke øl-restaurant?

Sidst – men bestemt ikke mindst – fik vi stedets fortolkning af en Københavnerstang med syltet ananas, hasselnødder,  creme anglais og ananas sirup.

Virkelig lækker og frisk dessert. 

Hetil kunne vi som en del af øl-menuen enten vælge at få en øl eller en cocktail.

Vi gik med stedets exceptionelt lækre rabarbercocktail, som gjorde sig perfekt til aftenenes anden dessert – nemlig en hvid chokolademousse med rabarberkompot, jordbærsirup og tuille – og aftenen blev i den grad rundet af med manér.

En anbefaling værd

En aften på Malt må siges at være en helhedsoplevelse.

Social Dining konceptet er først og fremmest en supergod måde at mødes over maden på. Kokkene kan deres håndværk, og de moderne retter smager forrygende godt.

Og så kom det det virkelig til udtryk, at det er øllen, som er omdrejningspunktet hos Malt, og stedets øl-menu tager dig på en sand smagsrejse igennem forskellige slags øl.

Betjeningen var også yderst imødekommende, og det  kunne mærkes, at personalet brændte for at sætte os ind i de forskellige serveringer.

Sidst men ikke mindst byder Malt jo på den helt unikke, men samtidig afslappede, atmosfære, og man kan ikke lade være med at blive forført af de smukke gamle bryggerilokaler og historiens vingesus.

Alt i alt havde vi en stemningsfuld helaftensoplevelese, hvor øl, mad og omgivelser gik op i en højere enhed.

Du kan booke bord lige her.

Hvad: Malt Restaurant & Lounge
Hvor: Ceresbyen 68C