Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu sker det: Manden bag DavidBreadHead åbner restaurant i Aarhus

Af Jonathan Sten Drivsholm

Du kender ham fra bagerierne i J. M. Mørks Gade og Ny Munkegade, men fremover vil David Milberg være anerkendt for mere end sine surdejsbrød og kager.

Nu åbner manden bag DavidBreadHead en restaurant midt i Aarhus.

Kortet er skåret ind til benet, maden bliver simpel på italiensk og baseret på gode lokale råvarer.

“Det har været en livslang drøm at åbne en restaurant. Når jeg har været i København og andre steder i verden, har jeg altid tænkt, at den her italienske madscene mangler i Aarhus.

Det er mad, som jeg selv elsker rigtig meget. Især den her simpelhed med gode råvarer og få retter, der bare spiller,” fortæller David Milberg til MigogAarhus.

De perfekte lokaler

Restauranten får navnet Osteria 98 med henvisning til de uformelle spisteder med enkel lokal mad og vin, som man finder overalt i Italien.

Tallet 98 er et nik til adressen på Nørre Allé.

Nu sker det: Manden bag DavidBreadHead åbner restaurant i Aarhus
Restauranten åbner i lokalerne på Nørre Allé 98.

Senest har en islandsk burgerbar holdt til i lokalerne, hvor den anerkendte restaurant Morena Mia tidligere har slået sine folder.

“Det ledige lokale på Nørre Allé egner sig perfekt til det, vi gerne vil – også med tanke på hele udviklingen, der nu skal ske i området ved Vesterbro Torv. Så der var ikke langt fra tanke til handling,” siger David Milberg.

Simpelt, men godt

På Osteria 98′ menukort består af tre antipasti, tre secondi og et par desserter.

Derudover kan restaurantens gæster bestille håndrullede grissini og surdejsbrød fra DavidBreadHead samt hjemmesyltede oliven.

“Idéen er helt klart er at lave noget, der er simpelt og godt. Vi vil bruge gode lokale råvarer og lave simpel mad, der virkelig smager af noget.

Og så vil vi sørge for, at folk har en sjov oplevelse, når de spiser hos os. Vi vil have en restaurant, der bærer præg af at have højt til loftet og en sjov energi,” fortæller David Milberg.

Mad til spiselige priser

Restaurantens retter koster alt andet end en bondegård. Alle antipasti koster 75 kroner, prisen for en hoved er 99 kroner, og desserterne er endnu billigere.

Det er en vigtig del af konceptet, som David Milberg indtil nu har savnet i Aarhus.

“Hvis man sidder en mandag aften og hverken har lyst til at lave det store måltid eller hente takeaway, så kan man kigge forbi vores osteria, få en pastaret og et glas vin.

Det har jeg selv har manglet i byen. Et sted, hvor man kan sætte sig ned en hverdag og få god, ukompliceret mad til billige penge,” forklarer han.

Nyt kapitel i madeventyr

Osteria 98 åbner i dag – lørdag den 1. juli – kl. 16.00. Det bliver i første omgang ikke muligt at booke bord hos restauranten.

Så vil du prøve stedets italienske retter, skal du kigge forbi i åbningstiden torsdag, fredag, lørdag, søndag eller mandag fra kl. 17.00.

Er der kø til restauranten, så frygt ej, for Osteria 98 tilbyder “rigtig billig kø-vin”, så ventetiden bliver lidt sjovere.

Ellers kan du nye maden hjemme ved at ringe og bestille den som takeaway.

David Milberg glæder sig til at bevæge sig ud på ukendt farvand og tage hul på et nyt kapitel i sit aarhusianske madeventyr.

“Det bliver sjovt at komme på en ny rejse og opleve en anden madscene med helt andre åbningstider. Og så glæder vi os til at kunne byde Aarhus et osteria. Det mangler vi virkelig,” siger han afsluttende.

Du kan følge Osteria 98 lige her

Del artikel

Andre læser også