ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kendt restaurant lukker, men der sker noget nyt på den aarhusianske madscene

Af Line Ingwar Karlsen

Efter seks forrygende år på kanten af havnefronten i Aarhus, har Jürgen Frühwirth  valgt at lukke og slukke den kendte og roste konceptrestaurant, FRÜDno16 (Sechzehn). Restaurant Sechzehn var blandt de første, der bragte et nyt middags-koncept til Aarhus. Det gik ud på, at du kunne spise fire retter, og drikke alt det du ville til en fast pris. Konceptet opstod i kølvandet på finanskrisen i 2008, hvor restaurationsbranchen efter mange gode år, som så mange andre, også blev ramt hårdt. Der skulle tænkes nyt, og det blev der.

 

Der skal ske noget nyt

Sechzehn har undervejs gennemgået flere forvandlinger, ligesom konceptet er tilskåret og justeret flere gange, senest i 2015 hvor SANS med Früd og Sechzehn fusionerede og blev til FRÜDno16. ”Det er med en vis vemod, at vi har valgt at slukke og lukke for restauranten på Europaplads”, fortæller restaurantens ejer Jürgen Frühwirth (Red. Centralværkstedet, Smedien, FRÜD). Han fortsætter, “tiden er inde til, at der skal ske noget nyt. Vi har længe ville lave noget andet, som er nyt i Aarhus, og det har vi nu muligheden for nu”.

 

Sidste aften er lørdag den 25. juni

Restaurant FRÜDno16 har sidste åbningsdag lige om lidt. Du kan nå en sidste aften i det gamle FRÜDno16, men så skal du også være hurtig. Hvad, der skal ske fremadrettet, er i skrivende stund en dyb hemmelighed, dog ligger det fast, at der i øjeblikket udtænkes store planer for det kommende re-entry på den aarhusianske gastronomiske scene.

Restaurant 16 Sechzehn på Aarhus Havn

Det bliver spændende at se, hvad Jürgen Frühwirth har i ærmet. En ting er dog sikker, og det er, at Jürgen Frühwirth er en formidabel iværksætter, kok og køkkenchef, som kan lave mad i den bedste liga. Jeg tror ikke, der er tvivl om, at de nye planer bliver noget, vi ikke har set før i Aarhus. Jürgen Frühwirth er ikke kendt for at kopiere andre, tværtimod.

 

Website

Del artikel