Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kig op: Danmarks udsendte hyldes med F-16 show over Aarhus

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Air Transport Wing
Foto: Air Transport Wing

Danske mænd og kvinder bliver hvert år den 5. september anerkendt og hyldet for den store indsats, de har gjort som udsendt på vegne af Danmark.

Flagdagen bliver markeret i dag, hvor der bliver støttet op over hele landet for at give personel inden for Udenrigsministeriet, Forsvaret, Redningsberedskabet, Politi og Sundhedsvæsenet, en dag som er tilegnet dem.

Fejres med stor F-16 overflyvning

På Flagdagen for Danmarks Udsendte er det blevet tradition, at Flyvevåbnet sender et par fly i luften for at vise flaget, og for at lave en passende markering af dagen over de danske kaserner og større byer.

Årets rute bliver indledningsvis fløjet af en enkelt F-16, der starter kl 15.00 fra Fighter og går vestover mod Ribe, Esbjerg, Ringkøbing og Holstebro.

Efter at have været en tur over Flyvestation Karup og Viborg går den nordpå mod Aalborg og Frederikshavn, hvor en ekstra F-16 møder den, og sammen flyver de over Randers og Aarhus, inden de rykker til Sjælland for at være over paraden ved Christiansborg præcis kl 16.18.

Herefter går turen mod øst over Vestsjælland og Fyn, inden den slutter med en overflyvning af Fredericia, Vejle og Kolding. Undervejs overflyves også flere veteranhjem og Veteranhaven ved Slagelse, som alle yder en stor indsats for de danske veteraner.

Kig op: Danmarks udsendte hyldes med F-16 show over Aarhus

Her kan du se den i Aarhus

I Aarhus-området er vi så heldige, at vi kan opleve F-16 opvisningen kl. 15.59, hvor den flyver over Veterancenter Midtjylland og videre over Aarhus C.

Flyene har callsign FLAGDAG og kan følges på flighttracker. Det kan du gøre lige her.

Ruterne mellem punkterne kan afvige alt afhængig af vejr og andre forhold på dagen.

Del artikel

Andre læser også