Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Klar til sommertid: Husk at stille dit ur i weekenden

Af Line Ingwar Karlsen
Foto: Unsplash.
Foto: Unsplash.

I weekenden er det tid til at stille på uret og skifte til sommertid. Skulle du også have glemt alt om, at det allerede er tid til sommertid, så se dette som en servicemeddelelse.

Vi skal altså igen have fat i den gode gamle tommelfingerregel: havemøblerne skal frem, ergo skal uret også sættes en time frem.

Det betyder, vi er et skridt tættere på lyse nætter og lune sommeraftener. Jubii!

Skulle sommertid ikke afskaffes?

Men hvordan var det nu lige det var med afskaffelsen af den sommertid? Det er faktisk endnu usikkert, om den koordinerede sommertid i EU bliver afskaffet, og hvornår det eventuelt kommer til at ske.

I marts 2019 besluttede et flertal i Europa-Parlamentet, at de enkelte EU-lande inden april 2020 skulle afgøre deres stilling. Målet var, at skiftet mellem sommer- og vintertid skulle stoppe i 2021.

Nu er vi jo så i 2021, og det er endnu ikke sket.

Det skyldes, at Ministerrådet har vist sig uenig med Europa-Parlamentets beslutning. Det er ikke lykkedes at nå frem til en fælles position, og der er også delte meninger blandt de enkelte medlemslande.

Emnet er heller ikke på dagsordenen i Kommissionens seneste reviderede arbejdsprogram.

Hvis og når skiftet mellem sommer- og vintertid på et tidspunkt skal afskaffes, presser det næste helt store spørgsmål sig på. For er det så sommertid eller vintertid (normaltid), der skal gøres permanent?

Også dette spørgsmål er der delte meninger om.

I Danmark har der været tale om at overgå permanent til normaltid, men blandt EU-landene tegner der sig tilsyneladende et flertal for, at sommertid bliver permanent. Det vil betyde, at vi får meget mørke morgenener om vinteren.

Del artikel

Andre læser også