ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Klimaforandringerne har også betydning for Århus og omegn

Af Annoncør

Klima og miljø er to emner, som fylder enormt meget – både i medierne og blandt os mennesker. Og det er ikke så underligt for med store klimaforandringer i sigte, så er der kun god grund til, at man tager klimaforandringerne seriøst. 

Klimaforandringerne kommer nemlig til at have betydning for hele verden, og man kan let tage eksempler op på hvilken indflydelse det vil have for specifikke områder. I denne artikel kan du læse mere om, hvilke konsekvenser klimaforandringerne kommer til at have, hvis man eksempelvis er bosat i Aarhus by eller omegn. 

Klimaforandringerne skyldes blandt andet drivhuseffekten 

Temperaturen stiger, vores hav bliver mere surt og der er for meget CO2 i luften. Det er alle ting, som har del i klimaforandringerne. Vi har hørt om klimaforandringerne i lang tid nu, og de fleste af os kender derfor allerede til begreber som drivhuseffekten og vores overforbrug af de fossile brændstoffer. 

Hvis du ikke er helt med på, hvad drivhuseffekten går ud på, eller du først nu begynder at have interesse for at sætte dig lidt mere ind i klimaet og hvad du kan gøre, så læs mere om drivhuseffekten, fossile brændstoffer, vindkraft og mere her.

Klimaændringernes betydning for Århus

Klimaforandringerne og temperaturstigningerne kommer til at have en betydning for alle, uanset hvor du befinder dig i verden. Hvis man vælger at lægge sit fokus på Århus og omegn, så vil det derfor også have en effekt. 

I Århus og omegn vil klimaforandringerne i fremtiden betyde, at der blandt andet kan opstå mere ekstremt vejr. For at være mere specifik, så er en af forventningerne blandt andet at der kan komme flere kraftige regnskyl, og for byen og området handler det derfor om at forberede sig på de mere ekstreme vejrhændelser. 

Århus og omegn skal være mere og bedre rustet, så klimaforandringerne i fremtiden ikke kommer til at have alvorlige konsekvenser. Det skal gøres på en god måde, så der findes på løsninger, der er tilpasset så godt som muligt alt efter, hvad det nye klima kommer til at indebære. 

Store mængder regn i fremtiden

Det er især på mængden af regn, hvor det forventes at byens borgere kan komme til at opleve en kæmpe forskel i fremtiden. Mange skybrud vil betyde at der ikke er plads til de store mængder af regnvand i kloakken, og det vil efterfølgende medføre at vand fra forskellige steder som byens veje, stier og grønne områder vil løbe hen over overfladen mod de laveste områder i byen. 

Det vil give udfordringer, som kan være både store og dyre, og det er derfor at det er så vigtigt, at alle gør hvad de kan for at passe på miljøet og større vores klima, så konsekvenserne kan blive så små som mulige.

Del artikel

Andre læser også