ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Køb af aktier er blevet populært for unge private investorer

Af Annoncør

Flere unge laver køb af aktier. Læs hvorfor unge køber aktier og hvad man skal være opmærksom på, når man køber aktier på nettet.

Der er flere og flere unge som er begyndt at investere i aktier og grupper på facebook, hvor man kan læse omkring andres investeringer, gør bare interessen for aktieinvestering større blandt de unge. Især når der bliver delt store afkast og udbytte, så flere får øjnene op for at andre tjener penge på at købe og sælge aktier.

Men hvorfor er det blevet så populært på det sidste og hvad skal de unge være opmærksom på når de køber aktier? Det kigger vi nærmere på i denne artikel.

Køb aktier som ung for at få renters rente effekten

 

Der er utroligt mange unge som begynder at handle med aktier, og der er også mange unge der gerne vil påbegynde deres rejse for at blive økonomiske uafhængige hvilket betyder at de gerne vil kunne pensionere sig selv langt tidligere end man normalt ville kunne. Men hvorfor er dette blevet så kendt på kort tid? En af de ting som spiller ind er den såkaldte ’’renters rente effekt’’. Renters rente effekten kommer sig af at man i år 1 køber aktier for 1000 kroner. Af den første investering får man så et afkast, som i år 2 bliver geninvesteret. I år 2 vil man så også få afkast af det afkast man fik i første år, hvilket betyder at afkastet nu vil blive større. Når man år efter år geninvestere sit afkast, så vil rentes rente effekten blive markant og man vil opleve at afkastet over mange år kan blive utrolig stort, selv hvis man kun investere små beløb. Du kan læse omkring at køb aktier på pengeskole.dk her hvis du gerne vil blive klogere i præcist hvordan du fortager et køb af en aktie.

Hvad skal man være opmærksom på når man køber aktier?

 

Der er naturligvis mange ting man skal være opmærksom på når man køber aktier, uanset om man er ung eller gammel. Det er nemlig farligt at lytte til alle de råd man læser på de sociale medier. Der er mange der deler aktietips på nettet, og problemet med dette er at det er farligt at investere i aktier og i virksomheder som man ikke selv kender til. Derfor bør man altid selv lave en grundig research af de virksomheder man køber aktier i, så man er 100% inde i virksomheden og dens regnskaber, så man lettere kan regne ud om det er en god investering.

Del artikel