Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt smart koncept i Aarhus: Køb legetøj på abonnement og udskift løbende

Af Freja Dumont
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Hvis du har børn, så kender du det sikkert.

Legetøj bliver købt og givet i rå mængder de første år, og halvdelen af legesagerne bliver kun brugt få gange, inden barnet er videre til det næste.

Alle platforme til gensalg lige fra Marketplace til DBA flyder over med børneartikler, som forældre skal af med, fordi ungerne er vokset fra det eller har mistet interessen.

Men måske er der hjælp at hente fra et nyt koncept fra Aarhus, hvor Dinesan Rasiah har åbnet sin legetøjsservice, LalaToys.

Her kan du købe legetøj på abonnement og løbende udskifte legesagerne, så børnene kun beholder de ting, som de er gladest for, mens resten byttes til andre legesager.

‘Legetøjet hobede sig op’

I Aarhus mærkede Dinesan Rasiah på egen krop, hvor meget legesager fylder i hjemmet, da han blev far i sommeren 2019.

“I løbet af det første halvår kunne jeg se, at min kone og jeg købte en masse legetøj, som vi troede vores datter havde brug for, og gerne ville lege med, siger Dinesan Rasiah, som flere gange oplevede at komme hjem med legesager og aktivitetsting, som kun blev brugt ganske få gange, inden datteren mistede interessen.

Min datter begyndte at bevæge sig rigtig meget, og det legetøj, hun havde i forvejen, havde hun pludselig ingen interesse i, så legetøjet hobede sig op, og vi begyndte at flytte nogle af vores møbler ned i et depotrum, fordi min datters legesager simpelthen havde overtaget stuen,” siger Dinesan Rasiah.

Noget måtte gøres, hvis den lille familie ikke skulle drukne i aflagte legesager, og Dinesan gik på jagt efter en løsning på nettet.

Men til sin store overraskelse kunne han kun finde koncepter, som indbød til et endnu højere forbrug af legesager til datteren.

Tidskrævende at sælge igen

“Min kone gjorde en del ud af at bruge platforme som Marketplace og Reshopper, men det er bare tidskrævende og skal koordineres, og ofte får du ikke særlig meget for de brugte legesager,” forklarer Dinesan Rasiah.

Han begyndte at se en forretningsmulighed i de enorme mængder legetøj, og endte med at finde inspiration i udlandet.

“Jeg kiggede udenfor Danmark og fandt nogle koncepter i Canada og England, hvor man havde legetøjsbiblioteker, som er kommet online de seneste år. Det fungerede ret fint, og fordi min egen generation går meget op i bæredygtighed og genbrug, så tænkte jeg, at det måske kunne være vejen frem.”

Udviklede koncept under barsel

I løbet af sin barsel begyndte Dinesan Rasiah derfor at udvikle på et nyt koncept, som skulle tage kampen op med det enorme forbrug af legetøj.

På vejen har han fået hjælp fra sin bror, Thanusaan Rasiah, og sin tekniske partner, Christian Henriksen.

Sammen har de udviklet LalaToys, hvor forældre kan købe legetøj på abonnement, så det legetøj, der ikke bliver brugt, bliver skiftet ud.

Familien beholder det legetøj, som barnet faktisk bruger og holder af, mens det aflagte bliver sendt tilbage og kommer videre til andre børn.

“For os handler det først og fremmest om at skabe et mere bæredygtigt forbrug af legetøj, som samtidig sikrer, at forældrene får mest muligt for deres penge, og børnene får den værdi ud af deres legesager, som de fortjener,” siger Dinesan Rasiah.

Del artikel

Andre læser også