Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Årets kok vender tilbage: Mikkel Laursen vender tilbage som køkkenchef på MellemRum 

Af Line Ingwar Karlsen
Mikkel Laursen
Mikkel Laursen

Den tidligere landsholdskok, og vinder af den anerkendte nationale kokkekonkurrence, Årets Kok 2016, Mikkel Laursen, er vendt tilbage til Restaurant MellemRum som køkkenchef. Her har han tidligere været køkkenchef i to et halvt år, inden han drog videre for at prøve noget nyt ved restauranter med plads til rigtigt mange gæster, såsom Le Gourmet i Lego House.

 

Ude er godt, men hjemme er bedst

Restaurant MellemRum har fået deres lokaler renoveret, og har fået et nyt og mere moderne look. Nu er det madens tur, eller hvad? Mikkel Laursen fortæller, at han glæder sig til igen at arbejde med de bedste råvarer og kolleger på MellemRum, og vender tilbage til den køkkenstil, han holder allermest af. Det er den klassiske stil, hvor alt er lavet fra bunden, og man kan smage, hvad man spiser. 

 

Mikkel Laursen har i hvert fald fundet ud af, at de helt store køkkener ikke er ham.  Grunden er flere, fortæller han, men der var ikke den personlighed og det nærvær, som er på MellemRum. Her er vi meget tætte på vores gæster, hvilket gør, det hele bliver mere personligt. Vi kan give dem den gode betjening, som jeg selv værdsætter så højt, fortæller køkkenchefen.

 

En ære at lave det hele fra bunden

Allan Hvid Holm Thallaug, som ejer Restaurant MellemRum, har altid haft en mission om, at maden skal smage af noget, og råvarerne skal være så gode og friske som overhovedet muligt. Kompromisløsheden med råvarerne er den samme som Mikkel Laursens, hvilket gør, at kokkehåndværket kommer til sin ret.

 

Årets kok vender tilbage: Mikkel Laursen vender tilbage som køkkenchef på MellemRum 
Mikkel Laursen

 

MellemRum laver sin egen maduge

Efterårsferien er typisk en uge med masser af tilbud på mad. Gastro week, Dinner Days, Dining Week osv. Overordnet gælder det om, at nogle medier eller bookingportaler skal sælge en masse billetter til tre-retter-til-meget-små-penge hos nogle restauranter, som er med. Restauranterne betaler så gebyr for at være med, og nogle af arrangørerne tager helt op til 25 kroner per booking fra gæsterne. Det løber op, og de penge går fra råvarerne til maden. MellemRum er ikke med i nogle af tilbudsugerne, men laver deres egen menu, hvor de køber bedre og dyrere råvarer, end de plejer – men sætter ikke prisen op.

 

Køkkenchefens livretter 

Menuen i efterårsferien starter i øvrigt torsdag den 8. oktober og slutter den 17. oktober. “Årets Kok vender tilbage” er titlen på menuen i de ni dage, den løber. Her er fokus på smag, og særligt hvor godt grøntsager kan smage. Grøntsager med twist er i øvrigt noget af det, både Mikkel Laursen og Restaurant MellemRum er kendt for. Her tager man vegetarerne seriøse, og har altid haft rene vegetar-retter på menukortet.

 

 

Menuen er, som følger:

 

Salte og sprøde hapsere

 3 signatursnacks fra Årets Kok 2016

 

***

 

Carpaccio af krogmodnet okse

serveret med ”remo” af svampe, syltede drueagurker og urter

 

***

 

Bagt hvid fisk

hertil karamelliseret blomkål og syrlige tapioka perler samt fiskefumé

 

***

 

Sprængt øko-gris

med grillede jordskokker og kål

 

***

 

Citronmåne anno 2020

 

***

Pris

4 retter inkl. snacks koster 450 kroner pr. person.

4 retter inkl. snacks, filtreret vand med og uden brus samt vinmenu koster 800 kroner. (1 glas pr. ret.)

4 retter inkl. snacks, filtreret vand med og uden brus, vinmenu serveret ad libitum, avec, kaffe/the samt petit four koster 1000 kroner.

Der er også a la carte i ovenstående periode, hvis man ikke er til menuerne.

 

Book bord her: 

 

 

Restaurant MellemRum

Fredens Torv 2
8000 Aarhus C
info@restaurantmellemrum.dk
+45 86 17 18 3
Hjemmeside
Facebook

Instagram