Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Koen på hjørnet – mexicanske Vaca i Mejlgade

Af Peter Sindahl

Den lille, lysende perle af et hjørnehus, der som et fyrtårn lokker folk ind fra både Graven og Mejlgade, er et besøg værd. Vaca betyder ”ko” på spansk. Og ko, det er der. Men også kylling, og selvfølgelig vegetariske muligheder. Mexicanske Vaca kan noget, mange andre ikke kan.

 

Der lyder et venligt ”hej” fra 2 servitricer, da min medspisende og jeg træder ind i det lille lokale i Latinerkvarteret. Vi sætter os ved det eneste bord der er. Der er plads til 6 gennemsnitligt byggede mennesker ved bordet. VACA er først og fremmest et take away-sted, hvilket de fleste benytter sig af, så der er ingen grund til flere siddepladser. Især også fordi, at betjeningen er så produktiv, at de der tager maden med sig, ikke når at få brug for at hvile benene.

 

Vi var ikke fulde

Menutavlen, som er af gennemsigtigt glas, fylder næsten hele den ene sidevæg, skrevet med en stor font. Ideen er rigtig god da man kan læse den uanset hvor i rummet man står, men lysets indfald på pladen bevirker, at teksterne kaster skygger. Jeg har ikke fået alkohol, så det er ærgerligt, at jeg får en fornemmelse af at se dobbelt. Desuden skal man vælge en type burrito først, derefter hovedingrediens, og tilsidst en sauce.

Menutavlen hos VACA

Fremgangsmåden er ikke ligetil og at dømme ud fra servitricernes prompte, opfølgende spørgsmål, er vi ikke de første der ikke helt har forstået den ønskede kronologi.

A LA CON CARNE med langtidsbraiseret okse hos Vaca

En god ting er dog de små ikoner af chili’er ud fra hver type burrito, så man ved om man er i færd med at bestille en HOT JAMBALAYA eller én mere velegnet til de danske smagsløg. Vi får bestilt og efter 5-7 minutter står der en burrito (VACA ÚLTIMO) med BBQ marineret kyllingeoverlår, en ENSALADA med Chió Vap (krydret hakkebøf) og en A LA CON CARNE med langtidsbraiseret okse klar til os.

VACA ÚLTIMO hos Vaca

Vi vælger at skylle ned med henholdsvis en SOL og en Corona, for at holde den autentiske stil.

ENSALADA med Chió Vap (krydret hakkebøf) hos Vaca

Hjemmelavet mad

Maden laver de selv og det når ikke at smage af at have stået for længe. Retterne var fint varme ved servering og blev præsenteret pænt, af take away-at være. Men øv, bestikket er af plastic! Vil man ikke have rigtigt bestik tilgængeligt, skal det minimum være træbestik som der findes fine engangsudgaver af. Det ville have klædt den stilrene indretning. Min gaffel kæmpede en brav kamp mod de krydrede hakkebøffer og vandt med nød og næppe.

Siddepladser hos Vaca

Der var mange smagsnuancer i alle retterne og de klædte hinanden; f.eks. fik oksen selskab af ris, tomatsalsa, ost, milde sprøde løg, koriander, creme fraiche, lime og sorte bønner. Lidt for rundhåndet fordeling af bønner i forhold til kød dog, syntes min medspisende. Imens var jeg især jeg imponeret af den syrlige kål i ENSALADA’en. Den formåede at holde sig sprød på trods af salsa og vinaigrette. På minussiden var gouda osten på toppen ikke smeltet og da gouda i sig selv er en meget neutral ost, fortjener den at tjene et højere formål.

Takeaway, caféer - VACA i Graven i Aarhus

Vurdering

Hvis du leder efter autentisk, mexicansk stemning, med sombreroer og ponchoer på væggene og en svedig hombré bag kødgryderne, skal du gå videre. VACA er et take away-sted der tydeligt er dansk. Men maden; den er mexicansk.

Du kan roligt gå ud og købe et par tequila shots med vennerne bagefter – alle hovedretter ligger nemlig på SU-venlige 58 kr. Og mener du ikke at du bliver mæt, som vi dog gjorde, kan du få ekstra kød for blot 15 kr. Dedikerede mexicanske køkkener i Aarhus kan tælles på én hånd. Vaca kan godt være tommeltotten.

/

 

VACA

Mejlgade 17
8000 Aarhus C
Email: mejlgade@vaca.dk
Telefon: +45 32 11 47 77
Link til hjemmeside

[mappress mapid=”684″]

Del artikel

Andre læser også