ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kør til lufthavnen i en GreenMobility elbil: Billigere end taxa og egen bil

Af Freja Dumont

Flybilletterne er bestilt og forud venter en skøn ferie – men hvordan er det egentlig smartest at fragte sig selv og alt sin bagage til lufthavnen? Med bus, taxa eller egen bil?

Faktisk er der netop kommet en smart fjerde løsning på markedet, som kan gøre starten på rejsen meget lettere for aarhusianerne.

Nemlig GreenMobilitys låne-elbiler, som du nu nemt kan køre til både Billund og Aarhus Lufthavn i fra Aarhus.

Du kan få en elbil leveret til din hjemmeadresse i Aarhus, og når du rammer lufthavnen, kan du blot parkere på GreenMobilitys VIP-pladser, der er reserveret til dig.

På den måde er du din egen taxachauffør – det er blot billigere, end hvis du tog en taxa, og der spares også på CO2, når bilen kun skal køre én vej i stedet for begge veje.

Dét er altså smart.

Parker nemt på det nye Hotspot

På Hotspottet i Billund Lufthavn er der reserveret tre p-pladser med ladestandere til dig og GreenMobilitys elbiler.

I Billund koster det 350 kr. at starte eller afslutte en tur. Du finder Hotspottet ved at dreje ind på den første p-plads ved siden af det store p-hus mod hovedindgangen.

Ligeså er der reserveret to pladser i Aarhus Lufthavn, som også er markeret med GreenMobility-skilte. Her koster det 200 kroner at starte og afslutte en tur.

Når du ankommer til lufthavnen, kan du frit parkere på pladserne. Husk at sætte bilen til opladning, så den er klar til den næste bruger.

Er alle pladserne optaget, kan du frit parkere på nærmeste ledige ikke-reserveret p-plads.

Billigere end taxa og egen bil

Er I f.eks. 2 voksne og 2 børn, kan I eksempelvis køre fra Aarhus til Billund Lufthavn fra kun 498 kr. (350 kr. for lufthavntillæg og 2 kr./minut med forudbetalte minutter på din GreenMobility konto).

Læs mere om forudbetalte minutter på GreenMobilitys prisside og find en minutpakke, der passer dig, så du kører til lavest mulige minutpris.

En taxatur fra Aarhus til Billund Lufthavn, beregnet ud fra den billigste sats og tidspunkt på dagen, kan koste op mod 1450 kr.

Og kører I afsted i egen bil og parkerer midlertidigt tre døgn i Billund Lufthavn, kan I slippe med ca. 548 kr., beregnet ud fra standardomkostninger ved at have en bil. Med bussen kan 2 voksne og 2 børn komme afsted for ca. 486 kr.

Få en bil leveret til hjemmeadressen

Skal du til lufthavnen, kan du få en bil leveret til din hjemmeadresse. Bilen stilles klar til dig ca. 20 minutter før dit ønskede leveringstidspunkt, så du har god tid til at pakke bilen og komme afsted.

Så er der bare tilbage at finde feriehumøret frem og sætte en god playliste på.

Skal du f.eks. være i lufthavnen kl. 10 en lørdag, skal du blot forudbestille bilen senest 12 timer i forvejen. Du vælger leveringstidspunkt og -adresse under bestillingen og fortæller, hvor langt du skal køre, så bilen leveres med nok strøm til din tur.

Du bestiller en bil til levering i appen under “Levering af bil”. Læs mere om levering af bil her.

Færre dobbelture og mindre CO2

Hvert år bliver mange rejsende kørt til og fra lufthavnen af en bekendt. Det er mange spildte kørekilometer, som kan mindskes, hvis man i stedet selv tager en elbil fra Aarhus og kører til lufthavnen.

Med færre private biler på vejene kan vi både spare CO2og mindske trængsel og støj på vejene.

Når man lander igen, kan man ofte også finde en ledig bil på Hotspottet og køre hjem til Aarhus igen.

Servicen gælder også for turister der lander i lufthavnen og nemt kan tage en elbil ind til centrum.

Det er altså en god start på ferien!

Del artikel

Andre læser også