Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anne Larsen og “Kogekonen med æggene”

Af anders@sommersangdigital.dk

En hyldest til æg – superfood – æg morgen, middag og aften. 75 lækre opskrifter – en dansker spiser i gennemsnit 245 æg om året – ingen fanatiske kostregler. Kogekonen med æggene er en ny bog fra Anne Larsen.

 

Æg er et fantastisk produkt. Æg er sundt, tilgængeligt, billigt, svær og nem at tilberede og så smager det fantastisk – både for sig selv, men også sammen med andre råvarer. Kogebogsforfatter, foredragsholder og kostvejleder Anne Larsen kommer til efteråret med kogebogen ÆG, som er en hyldest til en af de mest anvendte ingredienser i det vestlige køkken. Bogen er helt fri for fanatiske kostregler og ernæringsrestriktioner, og bogen indeholder de lækreste opskrifter, hvor ægget er i centrum.

 

Opdelt efter dagens måltider

Kapitlerne er delt op i morgenmad, frokost, aftensmad, desserter, snacks, diverse saucer og cremer samt et kapitel om æg og ernæring. Der bruges forskellige æg fra fjerkræ og så bliver der også brugt fiskeæg, da det ikke er tilfældigt, at æg og rogn passer utrolig godt sammen. Opskrifterne varierer fra burrata med stenbiderrogn, vagtelæg med sesam og timian, frokostomelet med fløde, gruyere og to slags ærter og håndskåret tatar med confiteret æggeblomme, mayo, rødbede og rugcrisp.

 

Ingen restriktioner i Kogekonen med æggene

Anne Larsen vil ikke holde sig tilbage i hendes nye bog, og ingen restriktioner skal begrænse kogebogsforfatteren, når hun giver sit bud på den bedste bearnaise, creme anglaise, croque madame eller hønsesalat. Kogebogens smukke billeder er taget af Line Thit Klein, som fanger essensen af ægget på minimalistisk vis, samtidig med at retterne fremstår yderst fristende. Bogen udkommer ultimo oktober og prisen er 329,95. Bogen udgiver på FADL’s Forlag, www.fadlforlag.dk

Konen med æggene af Anne Larsen

Del artikel

Andre læser også