Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny øl på markedet: Masser af smag – lav på alkohol

Af anders@sommersangdigital.dk

Når man brænder for at brygge øl og alligevel er i gang med at opføre et kolonihavehus i hamp – ja, hvorfor så ikke etablere et minibryggeri midt i huset og gå i gang med sit nyeste projekt?

 

Ambitionen var at skabe velsmagende øl med en lav alkoholprocent, og de første to mærker er efter et halvt års udvikling nu sat i produktion hos Skanderborg Bryghus.

 

Sådan lyder den korte version af historien om Kasper Risbøl Hemme, en energisk iværksætter, der nu har søsat den lille aarhusianske virksomhed Kogle Bryg.

 

Et nyt liv – nye vaner

“Det hele begyndte, da jeg selv syntes, at der manglede nogle øl, der passede til mit nye liv – et liv med børn og med en krop, der ikke længere kunne drikke 21 øl og så stå op klokken 7 og gøre ting. Så derfor begyndte jeg at lege med ideen om at lave øl med lav alkoholprocent, og som faktisk også smager godt,” fortæller Kasper Hemme.

Ny øl på markedet: Masser af smag - lav på alkohol

Den lave alkoholprocent på 2,7 er ikke det eneste succeskriterium for Kogle Bryg: Det er vigtigt, at produktionen er skånsom mod naturen, og økologi, bæredygtighed og lokale råvarer er således centrale elementer.

 

Bedre for kroppen – og for planeten

“Tanken er, at man skal kunne nyde en øl, når man har lyst, og ikke tænke alt for meget over, om man nu kan komme igennem resten af dagen eller dagen efter. Vores mål er også at lave en lækker øl, som ikke også er hård ved vores planet,” forklarer Kasper Hemme.

 

De to nye øl, henholdsvis en sour med navnet Angry Toes in Lemonade (ATIL) og en lager, der kaldes Golden Greedy Bastard (GGB), sælges indtil videre på Vesterlauget i Vestergade 50 i Aarhus – og distribueres af DeliDrop, der også leverer til private og har fokus på kvalitetsprodukter fra små producenter.

 

Sour afventer sit gennembrud

Lager-øllen fra Kogle Bryg kaldes “en moderne lager”; en frisk og gylden pilsner med “et ekstra pift af humle”, imens ATIL er frisk med noter af citron – og trods betegnelsen “sour” ikke så sur, at den ligefrem hviner i tænderne. Og selv om øl af typen sour endnu har et egentligt gennembrud i Danmark til gode, tøver Kogle Bryg ikke med at anbefale den til en solrig sommerdag eller til en tur i sauna efter vinterbadning.

 

Alle Koglebrygs øl brygges på det økologisk certificerede Skanderborg Bryghus.

 

Og navnet? Det kommer såmænd af humleblomsten, der ligner en kogle.

 

Ny øl på markedet: Masser af smag - lav på alkohol

 

 

Del artikel

Andre læser også