Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kom godt fra start, når du flytter til Aarhus

Af Redaktionen

Hvert år søger mange nye borgere mod Aarhus, og mange af dem kommer for at studere på universitetet eller en af de mange andre uddannelsesinstitutioner. For en del af disse tilflyttere er flytningen deres første, og der er en række ting, man skal tænke på. Hvis du er en af dem, så læs med her, hvor vi guider dig til, hvad du skal være opmærksom på, når du flytter til Aarhus.

Den jyske hovedstad er også Danmarks næststørste by, og det kan være overvældende at flytte til storbyen, hvis man kommer fra provinsen eller har boet langt ude på landet. Det behøver nu ikke være så svært, og man de fleste vænner sig da også hurtigt til livet i en stor by.

Find et sted at bo

Som det første, når man har fået studieplads, skal man finde et sted at bo, og det kan være en udfordring at finde et kollegieværelse eller studiebolig. Dem er der rift om i alle universitetsbyerne og altså også her. Lejlighed i Aarhus kan derfor være en mulighed, hvis du har mulighed for at supplere din SU med et studiejob og evt. slå dig sammen med en bofælle, så I kan få råd til at leje en lejlighed.

Det ses af og til, at bolighungrende studerende kommer galt af sted og bliver snydt, når de lejer en lejlighed. Det er derfor vigtigt at sikre sig, så godt som muligt, og her kan man søge råd på nettet, hos sine forældre eller hos studierådgivningen. Det kan være meget svært at få sine penge igen, hvis indskuddet er betalt under bordet og altså ikke figurerer nogle steder, og det er ærgerligt at miste hele sin opsparing, fordi man ikke var opmærksom.

Det skal du tage hånd om

Når man flytter, skal myndighederne have besked om, at man er flyttet. Anmeld flytning hos Borger.dk, og så går det meste af sig selv herefter, for postvæsenet får automatisk besked, og du vil også blive tilbudt en ny læge i byen. Du skal dog selv sørge for at finde en ny tandlæge, så her må du på udkig efter en, og det er en god idé at gøre hurtigst muligt efter flytningen, så du ikke glemmer det og ender med ikke at komme til tandlæge i flere år. Det kan blive dyrt, hvis du går rundt med et hul, der bare vokser sig større og større og kan i sidste ende kræve en rodbehandling, som hverken er behagelig eller billig.

Sådan kommer du rundt

Selvom Aarhus er en stor by, er det let at komme rundt, og det er muligt at komme fra den ene ende af byen til den anden på ganske kort tid. Som det ofte er tilfældet i store byer, kommer man hurtigst frem på cykel, og da der de fleste steder er cykelsti, er dette en god og sikker måde at bevæge sig rundt i byen på. Du kan dog også vælge at køre med bus eller letbanen, som efter lidt startvanskeligheder nu er helt oppe i gear og bruges af mange borgere hver dag.

 

Del artikel

Andre læser også