Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Unik mulighed: Kom med ind i ‘The Dome’ som en af de første

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Aarhus Kommune
Foto: Aarhus Kommune

Mandag blev den sidste af de 30 glasfiberskaller sat på plads.

Dermed er kuplen på det enorme kunstværk ‘The Dome, a Skyspace by James Turrell’ foran ARoS fuldendt, og det fejres ved et stort rejsegilde i næste uge.

Alle er velkomne, når Aarhus Kommune og ARoS tirsdag den 26. september åbner dørene til byggepladsen og lader de fremmødte opleve kuplen indefra.

Du kan godt glæde dig, for der er et unikt indblik i byens kommende vartegn i vente.

Unik mulighed: Kom med ind i 'The Dome' som en af de første
Foto: Aarhus Kommune

Gratis at deltage

Byggepladsen vil være åben for alle interesserede i tidsrummet kl 15.30 til 18.00 den 26. september.

“The Dome’ har rejst sig foran ARoS, og nu er tiden inde til at takke de mange dygtige og engagerede mennesker, der har bidraget til værket. Samtidig vil vi gerne invitere hele byen til at få et unikt indblik i, hvad der venter,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice, Mahad Yussuf.

Der bliver indgang fra Frederiks Allé lige ved siden af Ridehuset og adgang til ‘The Dome’ sker gennem byggepladsens trappetårn.

Det er en god idé med at tage passende fodtøj og tøj på, hvis man vil med indenfor, lyder det fra Aarhus Kommune. I øvrigt er det gratis at deltage og kræver ikke tilmelding.

En ganske særlig indsats

De enorme glasfiberskaller, der udgør ‘The Dome’, er 21 meter lange og er skabt af EM Fiberglas. De vejer hver især 1.100 kilo.

Hvad: Rejsegilde for ‘The Dome’
Hvornår: 26. september kl. 15.30-18.00
Hvor: Frederiks Allé 16 i Aarhus C

På sigt skal skallerne overstrøs med 40 centimeter beton samt jord, og efterfølgende skal James Turrell færdiggøre værket med sine karakteristiske lysinstallationer indvendigt i kuplen.

Den 26. september får de fremmødte mulighed for at se værket tæt på, fornemme dets skala og proportioner og opleve den overvældende lyd, der er i kuplen, før det indvendige arbejde på kunstværket begynder.

“The Dome, a Skyspace by James Turrell’ er skabt af en af vor tids største kunstnere, og værket er i en skala, vi kun meget sjældent ser opført i Danmark. Besøgende kan se frem til en ganske særlig kunstoplevelse, der opløser tid, sted og almindelige naturlove.

Det siger næsten sig selv, at det også kræver en ganske særlig indsats at opføre sådan et værk: Arkitekter, ingeniører, teknikere og håndværkere har måttet tænke kreativt og strække sig ekstra langt, og det er jeg glad for, at vi kan fejre med rejsegildet,” lyder det fra Rebecca Matthews, der er museumsdirektør på ARoS.

ARoS’ store udvidelse The Next Level består – udover ‘The Dome, a Skyspace by James Turrell’ – også af et underjordisk udstillingsgalleri på 1.000 kvadratmeter og et udendørs Art Square.

Det forventes at så færdigt i 2025. Projektet er støttet af Salling Fondene, Ny Carlsbergfondet, Aarhus Kommune, ARoS og en anonym privat donator.

Del artikel

Andre læser også