Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kom med på Aarhus Rådhus i dag: Borgmesteren viser rundt

Af Line Ingwar Karlsen
Foto: Jens Kirkeby, Ritzau Scanpix.
Foto: Jens Kirkeby, Ritzau Scanpix.

Onsdag den 3. marts kl. 16 viser borgmester Jacob Bundsgaard rundt på Aarhus Rådhus til et online arrangement med kunst- og designmuseet Trapholt.

Rådhuset er tegnet af en Danmarks største arkitekter og designere Arne Jacobsen, som Trapholt lige nu har en stor udstilling om.

Borgmester Jacob Bundsgaard giver en personlig rundvisning i det legendariske rådhus, der stod færdigt i 1942, og som Arne Jacobsen lige nåede at afslutte inden han måtte flygte til Sverige i 1943.

På rundvisningen får vi et eksklusivt kig ind i både byrådssal og borgmesterkontoret. Undervejs vil museumsdirektør Karen Grøn og Jacob Bundsgaard tale om, hvordan det er at arbejde i disse legendariske arkitektoniske rammer.

Samtalen kommer heller ikke uden om en snak om skandalerne om både rådhustårnet og det monumentale maleri af Thorvald Hagedorn-Olsen i forhallen.

Arrangementet er del af en serie af online arrangementer som Trapholt laver i forbindelse med den anmelderroste Arne Jacobsen udstilling ’Arne Jacobsen Designer Danmark’.

Museumsdirektør Karen Grøn ’besøger’ bygninger tegnet af Arne Jacobsen og får historien bag. Tidligere har museet bl.a. ’besøgt’ den danske ambassade i London, hvor ambassadør Lars Thuesen viste over 300 deltagere rundt i ambassadens penthouse og den 16. marts går turen til Rødovre Rådhus, hvor borgmester Britt Jensen viser rundt.

Arrangementet, Trapholt zoomer ind: besøg Arne Jacobsens Rådhus i Aarhus, foregår via Zoom onsdag den 3. marts kl. 16 til 16.30. Du kan læse mere og finde Zoom-link her.