Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Store nytårsbrag for singler: Kom med til eksklusive nytårsfester i Aarhus

Af Redaktionen

Serpentiner og nytårshatte. Bordbomber og flere lækre retter. Denne aften er fuld af traditioner.

Årets sidste dag bliver til næste års første. Nytårsaften.

Det er på med den fine kjole, den pæne jakke, danseskoene og ikke mindst det brede smil, og har du ikke nogen at fejre aftenen med, er her løsningen – hvis altså du er single.

Alle de andre har en kæreste. Det føles i hvert fald sådan.

De er i fuld gang med at bygge familiereden op. Det hele handler efterhånden kun om børn, skolebestyrelser og parmiddage.

Der er du bare ikke. Du er single. Enten fordi du ikke lige er klar til det faste forhold, eller fordi du endnu ikke har mødt ham, hende, hen, den, dem eller det…

Men det bliver jo nytår alligevel. Der skal da festes. Den gode middag. Et par glas af de gode druer. Et glas på stilk med bobler og ikke mindst dejligt selskab, når der til midnat skal råbes ”godt nytår!”

Det var vel egentlig sådan, tanken begyndte. 

For 13 år siden var Gitte Ellegaard selv single og havde lyst til at være til en fest uden, at alle andre var par, og det meste af snakken gik på børnene og Aula.

Nu er hun arrangøren bag en af landets største nytårsfester for singler, som bare gerne vil hygge sig, møde nogle nye mennesker og have det sjovt.

Kun for singler

“Vores samfund er efterhånden båret af, at man skal komme sammen med nogen. Enten som par eller i flok, men der er så mange mennesker, der ikke har en kæreste og som bare gerne vil møde nye mennesker og dermed udvide deres netværk. Det er dem, de her fester er skabt til, fortæller Gitte Ellegaard til MigogAarhus og fortsætter:

“Det her er festen for dem, der er single og ikke nødvendigvis på jagt efter andet end en god fest med glade mennesker. Der opstår også masser af dejlige venskaber – og flere for altid. Og det er det, jeg har for øje.”

“At bringe mennesker sammen er det, jeg holder af. At have en lille finger med i, at der er mennesker, der mødes, hvis veje måske aldrig var krydset, hvis ikke de var kommet til Minglr-fest. Det er da herligt.”

Forskellige fester

En aften som nytårsaften er for mange bundet sammen med traditioner, og derfor har Gitte valgt, at der skal være flere muligheder for at deltage i årets fest.

“Der er flere forskellige muligheder for at være med til fest i Aarhus i år – og dertil kommer muligheden for overnatning – til en god pris,” afslører hun.

Der er tre muligheder på Godsbanen:

  1. Helaftensbilletten – med det hele. Mad, vin og bordplan, fest, dans og livemusik. 
  2. Ankomst kl. 21.00 – Minglr-bar efterfulgt af fest og dans fra kl. 22.30.
  3. Festbillet – fest og dans fra kl. 22.30.

“Synes man, at det kan være en stor mundfuld at komme alene – så vil jeg helt klart anbefale at nuppe helaftensbilletten. For når vi sidder og spiser sammen, går snakken, og man lærer hinanden at kende,” fortæller hun og fortsætter: 

“Kommer man udefra, eller har man lyst til luksus, tilbyder vi i samarbejde med Scandic City en god pris på overnatning – hvis man er hurtig.”

Denne fest, med de tre muligheder, finder sted på Godsbanen.

En anden fest er den, der finder sted Centralværkstedet. Her er der tale om et helaftensarrangement med mulighed for overnatning på Hotel Comwell. 

En anden forskel er alderen. Den store fest på Godsbanen er for gæster mellem 25 og 58 år, mens man til festen på Centralværkstedet er plus 45 år. 

Mange kommer alene

Gitte Ellegaard brænder for Minglr-konceptet, som er blevet populært i såvel København som Aarhus, og hun ser frem til igen at stable nytårsfester for singler på benene. 

“Man må gerne komme alene. Man må gerne tilmelde sig alene. Det er meningen. Mange kommer alene,” lyder det fra Gitte. 

“Alle bliver taget godt imod. Og tro mig – vi er mange, så her er ingen alene. Og alderen skal man heller ikke bekymre sig om. Vi har delt aftenens billetter op efter alder, så der er tilpas mange i de forskellige aldersgrupper.”

Men ønsker man ikke at dukke op alene, er der masser af muligheder for at mødes med andre, der skal til samme fest.

Efter man har tilmeldt sig festen, er der mulighed for at tilmelde sig en Facebook-gruppe for netop gæster til den samme fest, så man kan danne fællesskaber forud for festen.

Det er en mulighed for at aftale at mødes til en drink forud for festen.

JA-hatten

Ifølge Gitte Ellegaard er det den dejligste aften, hvor alle hjemmefra har besluttet sig for at have JA-hatten på, og den hat elsker hun.

“Vi har alle siddet så meget hjemme de sidste par år og trænger til at komme ud. Vi må tænke hver især, at det er noget, vi gør for os selv. En aften, hvor det handler om mig. Ud at møde nye mennesker,” siger hun og fortsætter:

“Det hele er arrangeret. Vi har lokalerne. Vi sammensætter menuen og finder dem, der kan lave maden. Vi hyrer et band eller en DJ og sørger for, at der er folk i baren til at mikse de lækreste drinks. Der kommer endda nogle og rydder op. Du skal blot tage beslutningen om, at du gerne vil møde nye mennesker. At der skal være fest, og at du da skal med.”

Gitte hører hvert år fra tidligere gæster, som gerne vil med igen, og fra gæster, som har mødt hinanden til festlighederne.

Nu er de bedste venner eller danner måske par. 

“Som jeg altid siger… Dét at bringe mennesker sammen og lave fællesskaber er det, jeg holder så meget af. Og hvilken aften er federe at gøre det på end selveste nytårsaften?” lyder det fra Gitte.

Hun lover, at det bliver nogle gode fester og en skøn måde at hoppe ind i det nye år på.

Billetsalget er godt i gang, og det er nu, du skal sikre dig en billet, hvis du vil være med til et brag af en nytårsfest i Aarhus.

Vil du med til en af Minglr-nytårsfesterne, så klik ind forbi www.minglr.dk og www.nytaar.com

Del artikel

Andre læser også