ANNONCE
Kom og mød dine EU-kandidater: EU-valgmøde med kandidater i Aarhus
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kom og mød dine EU-kandidater: EU-valgmøde med kandidater i Aarhus

Den 26. maj skal danskerne stemme om, hvem de mener skal i Europa-Parlamentet. Kom og mød din EU- kandidat og find ud af, hvad de vil i Europa-Parlamentet. EU-valgmødet finder sted den 20. maj i Aarhus.

 

”EU står overfor udfordringer som flygtningekrise, klimakrise, fortsat høj arbejdsløshed i en række medlemslande og ikke mindst Brexit, hvor Storbritanniens forhold til EU fortsat er uafklaret”, vurderer Rasmus Nørlem Sørensen, chefanalytiker og sekretariatsleder hos Oplysningsforbundet Demokrati i Europa (DEO).

 

”Samtidig er det valgår, så det er nu, at borgerne skal diskutere EU og tage stilling til, i hvilken retning de mener, det europæiske samarbejde skal udvikle sig, og hvordan de grænseoverskridende problemer skal løses”, siger Nørlem Sørensen.

 

DEO inviterer til gratis EU-valgmøder rundt omkring i landet. Her vil alle få et kendskab til Europa-Parlamentet, valgets store spørgsmål og indblik i hvad EU-kandidaterne vil i Europa-Parlamentet.

 

I Aarhus vil bl.a. socialdemokratiets Jakob Fuglsang, Jane Christensen fra Konservative, Theresa Blegvad fra Venstre, Karin Rohr Genz fra Alternativet, Jørgen Grøn fra Folkebevægelsen mod EU, Anders Burlund fra Liberal Alliance, Kirstine Bille fra Socialistisk Folkeparti, Peter Miltersen Sørensen fra Radikale Venstre og Maja Albrechtsen fra Enhedslisten debattere EU-politik. Alle opstillingsberettede partier er inviteret til at deltage i panelet, så alle synspunkter og politiske holdninger er repræsenteret så vidt muligt.

Kom og mød dine EU-kandidater: EU-valgmøde med kandidater i Aarhus

Udover valgdebatten vil Caroline Bindslev, debatchef hos DEO, holde et kort oplæg om Europa-Parlamentet og valgets store spørgsmål, så fremmødte får indblik i nuværende politiske dilemmaer.

 

Stoledans i EU-institutionerne og i Danmark

Vi skal stemme 14 ind i Europa-Parlamentet. Det er én mere end ved sidste Europa-Parlamentsvalg i 2014. Årsagen skyldes Storbritanniens udtrædelse af EU. Det er dog ikke kun i Europa-Parlamentet, at nye politikere skal findes. I Danmark skal vi stemme senest den 17. juni 2019, og dette har stor betydning for den politik, som føres i EU. Det er nemlig ikke kun Europa-Parlamentets politikere, som har indflydelse på den politik, som bliver ført i EU. Ministerrådet, som også har direkte indflydelse på EU-politikken, udgøres nemlig af ministre fra medlemslandenes regeringer. De nye folkevalgte politikere, nationalt og i Europa- Parlamentet, vil derfor have direkte indflydelse på den dagsorden, vi ønsker EU skal tage.

 

Vigtigheden i de kommende to valg er klart. Derfor inviterer DEO danskerne til EU-valgmøder, hvor fremmødte kan møde de danske politikere og høre dem, hvad de og deres parti vil med det europæiske samarbejde.

 

Valgmødet finder sted mandag den 20. maj kl. 16.00-18.30

 

Adressen er Dokk1, Hack Kampmanns Pl. 2, 8000 Aarhus.

 

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig via hjemmesiden, hér.

 

Del artikel