Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Indvies i morgen: Kom til åbningsfest i kæmpe bypark

Af Jonathan Sten Drivsholm
Visualisering: Aarhus Kommune
Visualisering: Aarhus Kommune

I morgen – søndag d. 19. juni – indvies 25.000 kvadratmeter bypark i Aarhus.

Der er tale om den midlertidige park på Pier 2, hvor bakkerne bliver grønnere dag for dag, og træerne nu er sprunget ud.

Hele byen er inviteret med til åbningsfesten, der starter kl. 13 varer til kl. 15.

“Tag din bedste ven, hele familien eller din nabo under armen og vær’ med til at fejre byens nye midlertidige bypark ved en storslået åbningsfest, som vil byde på et væld af aktiviteter for både store og små,” lyder det fra arrangørerne.

Ifølge Aarhus Kommune kan du til den officielle åbning bl.a. tage en sejltur, duellere i beachvolley eller nyde naturen på en bænk i den nye bypark, der ligger bag Bestseller på havnen.

Åbningsfesten byder også på taler fra borgmester Jacob Bundsgaard, rådmand for Teknik og Miljø Steen Stavnsbo, stadsarkitekt Anne Mette Boye og bystrategisk chef Bente Lykke Sørensen, som holdes i parkens sydvestlige hjørne.

Nyt fyrtårn og eldrevne både

I byparken på Pier 2 er der anlagt bakketoppe og kuperet terræn med danske vildeng-blomster. Derudover er 250 planter og træer blevet plantet.

Bakkerne består af sand fra havbunden, og 82 fældede poppeltræer fra Ringgaden har fået nyt liv i byparken.

Indvies i morgen: Kom til åbningsfest i kæmpe bypark
Poppeltræer fra Ringgaden får nyt liv. Foto: Aarhus Kommune

Stammerne bliver både nyt hjem for små biller og insekter, samtidig med at de kan bruges til ophold. Det er planen, at poppeltræernes kroner skal bruges i et kvashegn, som afgrænser et hundeluftningsareal.

Det er også i byparken på Pier 2, at bylivshuset Domen, der indeholder en café og jævnligt danner ramme om arrangementer, er at finde.

Indvies i morgen: Kom til åbningsfest i kæmpe bypark
Domen.

Den nye bypark er i første omgang midlertidig for at undersøge, hvad der fungerer i forhold til planter, faciliteter og aktiviteter. Det skal undersøges i samarbejde med beboere og gæster på Aarhus Ø.

Til parkens officielle åbning vil du desuden kunne besøge et nyt fyrtårn, hvor du kan købe drinks og snacks samt leje eldrevne både. Læs mere om det her

Hvad: Åbningsfest for bypark
Hvor: Pier 2 bag Bestseller
Hvornår: 19. juni kl. 13-15

Find Facebook-eventet for åbningsfesten her

Del artikel

Andre læser også