Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kom til åbent hus: Moderne bofællesskab med fællesskab og frihed

Af Freja Dumont

Det moderne bofællesskabs Plushusene ligger i Lisbjerg kun få hundrede meter fra skole og dagtilbud, letbanestop med nem adgang til Aarhus midtby, busstop, motorvejstilslutning og supercykelsti og samtidig tæt på skøn natur. 

Her kan man både deltage i de mange fællesaktiviteter, bruge alle faciliteterne og trække sig tilbage i den private lejebolig når man ønsker det.

Lyse og moderne boliger og grønne gårdrum

I det nye boligkvarterer der 2- plans rækkehuse og lejligheder. Boligerne varierer i størrelse fra ca. 60 til ca. 116 kvm og har 2-5 værelser for at imødekomme forskellige behov og ønsker.

Alle boliger har enten egen terrasse eller altan, og dertil kommer adgang til ekstra fælles uderum i etageejendommene.

Mellem husene etableres gårdrum med blandt andet borde-/bænkesæt, orangeri og nyttehaver. 

Kom til åbent hus: Moderne bofællesskab med fællesskab og frihed

Fællesspisning, vinsmagning og børnedans

Centralt i bebyggelsen ligger det godt 900 m2 store fælleshus, som man som beboer har adgang til. Her er bl.a. spisesal, lounge, børnehule, boldspilssal, fitnessrum, krea-rum, værksted gæsteværelser til overnattende besøg.

Grundtanken er, at man måske kan nøjes med lidt færre kvadratmeter i boligen, fordi fælleshuset kan fungere som forlængelse af boligen. 

Fællesaktiviteterne initieres dels af beboerne selv men også af den fast tilknyttede vært, som sikrer, at der altid er et bredt tilbud af arrangementer.

Det gælder det, der gentager sig ugentligt, som kan være fællesspisning, børnedans, boldspil eller yoga men også enkeltstående arrangementer som f.eks. vinsmagning, ture ud af huset og fejring af mærkedage som halloween, jul og fastelavn.

Tiltagene beror på beboernes interesser og deltagelse er baseret på frivillighed. Fra de 5 åbne Plushusene bofællesskaber rundt om København er der masser af erfaring med at skabe sociale relationer gennem fællesaktiviteter og få fællesskaber i fællesskabet til at spire og gro.

Attraktivt for flere generationer

Plushusene er tegnet med henblik på at skabe et beboermix på tværs af generationer, som kan hjælpe og berige hinanden.

Børnene får en dejlig opvækst med masser af legekammerater i et naboskab, hvor der altid er nogen hjemme, beboere i den arbejdsdygtige alder kan aflastes med fællesspisning, og de ældste kan nyde et liv med hjælpsomme naboer og hyggeligt samvær.

De første beboere er flyttet ind i Plushusene i den del af boligerne, som stod færdig i sensommeren, og der kommer løbende flere til. Nogle af de beboere, som venter spændt på at overtage deres nye hjem er Kirsten og Finn 

Kom til åbent hus: Moderne bofællesskab med fællesskab og frihed

Kirsten fortæller:

”Min mand og jeg har boet samme sted i 35 år og tænkte ikke på at flytte. Men så blev vi opmærksomme på Plushusene. Vi tog til åbent hus og var meget begejstrede over konceptet. Skal vi vælge fællesskab kontra egen bolig – så bliver det klart fællesskabet.

Da vi så lejligheden med den dejlige udsigt og fine indretning, blev vi helt stille. Vi blev nemlig bange for at alle dem, der var med til åbent hus ville have netop den. Dagen efter sagde vi ja tak til at flytte ind.

Først da det var på plads, meldte vi det til børnene. Det var en bombe, da vi plejer at vende store ting med dem (begge griner). Vi glæder os til fællesspisning, filmaftener, foredrag, måske litteraturklub og noget gymnastik. Det bliver så sjovt at være med – næsten fra start”.  

Læs mere på plushusene.dk og tilmeld dig åbent hus på plushusene.dk eller kontakt Plushusene på tlf. 75602010/ info@plushusene.dk.

Del artikel

Andre læser også