Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Genialt for børnefamilier og studerende: Økologisk buffet på Frederiksbjerg

Af Freja Dumont

Hver dag lægger masser af aarhusianere vejen forbi DGI Huset i hjertet af Aarhus.

Stedet er Aarhus’ største motions-, kursus- og konference-hus med en tilhørende hyggelig café i Statsbanernes Centralværksteds gamle lokaler.

Nu inviterer caféen, med det passende navn ‘Lokomotivhallen’, som noget helt nyt til fællesspisning hver torsdag, hvor du for kun 120 kroner kan spise dig mæt i sundt, hjemmelavet og økologisk mad.

Vi lagde vejen forbi Lokomotivhallen for at opleve stemningen til fællesspisning og få et måltid mad i den hyggelige café.

Alle er velkomne

De store fabriksbygninger af gule mursten og beton ligger lige bag ved Bruuns Galleri, og man kommer derfor ikke umiddelbart forbi, medmindre man har et ærinde i området.

Det er der tilsyneladende mange der har, for folk går ind og ud fra de forskellige sportshaller i forlængelse af caféen med ketchere og træningsgrej, da vi er der.

Vores besøg i DGI Huset omhandler dog hverken at få pulsen op eller sved på panden. Vi skal derimod sidde ned, slappe af og nyde et glas rødvin og et lækkert måltid mad ved de store langborde i caféen.

Stemningen på stedet er afslappet og helt nede på jorden. Konceptet indebærer høflig selvbetjening, og du kan sagtens troppe op i træningsbukser og lade ungerne løbe rundt og lege i det store, åbne lokale.

Der er både veninder, børnefamilier og kærestepar at spotte blandt de fremmødte – alle med det til fælles, at de er kommet for at få et hjemmelavet og økologisk måltid mad, som ikke koster det hvide ud af øjnene.

De 10 meter høje vinduespartier i jernrammer giver et smukt lysindfald i lokalet og de store porte, hvor lokomotiverne kunne køres ind før i tiden, er stadig bevarede.

Generelt kan man få øje på mange karakteristika fra lokalets tidligere funktioner, og det er sjovt at sidde og udpege alle de velbevarede detaljer i rummet, ligesom vi kunne sidde og følge med i zumbatimen oven over caféen

Genialt for børnefamilier og studerende: Økologisk buffet på Frederiksbjerg

Hjemmelavet og økologisk comford-food

Menuen består hver torsdag af en sund og grøn buffet, som altid indeholder kød eller fisk, to fyldige salater, to dips og hjemmebagt brød. Hertil er der gratis vand.

Den aktuelle menu offentliggøres altid 24 timer før arrangementet, og du kan købe din plads online senest kl. 14 samme dag lige her.

Har man børn under 3 år med, spiser de gratis, og der kan også tilkøbes børnevenlige menuer som pasta med kødsovs for 55 kroner eller en børnepose med pølsehorn, juice, frugt og en hapser for 45 kroner.   

Genialt for børnefamilier og studerende: Økologisk buffet på Frederiksbjerg

Da vi var på besøg, var der dhal med myntedressing, braiseret oksebov i tomatsauce med gulerødder og svampe samt bagt kartoffelmos med persille at finde i buffeten.

Dhalen var helt fantastisk god sammen med det friskbagte naan-brød og myntedressingen over.

Det smagte af noget, som man bare aldrig selv rammer, når man forsøger sig med retten i eget køkken, og vi måtte da også op i buffeten flere gange efter mere til tallerkenen.

Hertil fik vi også en salat af ristet broccolini, kikærter, feta, blomkål og feta samt en salat af bøffelmozzarella, tomat, basilikum, syltede løg og oliven.

Der er med andre ord et bredt udvalgt af sunde, lækre retter, og du får virkelig et godt måltid mad for få penge, hvis du spørger os.

Hvad: Fællesspisning til 120 kroner
Hvor: DGI Huset Aarhus
Hvornår: Hver torsdag
Hvordan: Book bord her

Du behøver ikke sætte dig op til at ‘skulle ud’, til fællesspisningen, og det føles meget hjemligt og afslappet, hvilket var helt perfekt en helt almindelig torsdag aften, hvor de fleste skal på arbejde dagen efter.

Derfor er arrangementet, som før nævnt, helt oplagt for børnfamilier, der ikke orker opvask og madlavning, studerende, som ikke har det store budget eller par, som gerne vil ud og spise på afslappet manér.

Du kan booke er bord til fællesspisningen lige her.

Del artikel

Andre læser også