Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

3 retter med hummer: Kom til Hummertirsdag hos Restaurant Havnær

Af Freja Dumont

Elsker du hummer og er du på udkig efter den ultimative spiseoplevelse med det røde krebesedyr?

Så har vi et godt bud på, hvilken adresse du skal sættes kursen efter.

Havnær gentager nemlig succesen fra sidste år og inviterer endnu en gang til Hummertirsdag, hvor du hver tirsdag i september og oktober kan nyde hummer i tre forskellige afskygninger. Alt sammen for blot 450 kroner.

Du kan booke bord her.

3 retter med hummer: Kom til Hummertirsdag hos Restaurant Havnær

Ny og anderledes måde at få hummer på

Vi har besøgt restauranten i SHIP-bygningen, som er indrettet i nordisk stil med store vinduer, der giver frit udsyn ud over Aarhus-bugten.

Er vejret godt kan du også tage plads udenfor og komme endnu tættere på vandet.

Havnær har med andre ord de perfekte rammer til at nyde smagen af det koralrøde skaldyr, som den kommende tid serveres hver tirsdag i tre forskellige retter.

3 retter med hummer: Kom til Hummertirsdag hos Restaurant Havnær

Første ret bestod af indbagt jomfruhummer overhældt med muslingefløde.

De friske grøntsager smagte dejligt i samspil med den indbagte jomfruhummer, og prikken over i’et var den smagfulde muslingefløde, som bandt alle elementer i retten sammen.

Næste servering var en bøfsandwich – men ikke som vi kender den med hakkedreng, løg og brun sovs.

Havnærs take på bøfsandwichen bestod af en briochebolle fyldt godt op med kødet fra en hummerklo og syltede elementer.

I stedet for den brune sovs, blev sandwichen nænsomt badet i en hummersky-sauce. Og vi kan hilse at sige, at der ikke var en dråbe tilbage, da tallerkenen blev taget af bordet.

Det faste og sødmefulde hummerkød i den smørristede bolle mættede godt, og vi nød hver en bid.

Sidst men ikke mindst kom finalen: En smørpocheret hummerhale med sprøde kartofler, grillet grønt – og bearnaisesauce.

Det er efter vores mening genialt at kombinere havets tournedos med sovsen over dem alle. Og de to delikatesser fungerer bestemt også godt i samspil.

3 retter med hummer: Kom til Hummertirsdag hos Restaurant Havnær

Menuen

1)Indbagt jomfruhummer
Muslingesuppe og sæsons kål

2) ”Bøf sandwich” 
Hummersky og hummerklo 

​​​​​​​3) Smørpocheret hummerhale
Glaseret rødder, sprød kartoffel og bearnaise

Pris per person: 450 kr. 

Det var alt i alt virkelig spændede at få serveret hummer på en innovativ og nytænkende måde, og det er både til at få øje på og ikke mindst smage, at folkene hos Havnær gør sig umage.

Både når det kommer til valg af råvarer, anretning og service.

Hvad: Hummertirsdag
Hvor: Havnær, Dagmar Petersens Gade 119
Hvornår: Hver tirsdag i september og oktober

Det var en helhedsoplevelse, og vi kan ikke forestille os, at en tirsdag aften kan bruges meget bedre end til Hummertirsdag hos Havnær.

Book bord til Hummertirsdag her.

Del artikel


 


 


 


 


Udvalgte artikler

Mest læste historier i dag




 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien