Nyt koncept: Kom til Hummertirsdag hos Restaurant Havnær


På Aarhus Ø ligger Restaurant Havnær med udsigt til både skov og hav.
Den hyggelige restaurant har siden den åbnede for lidt over to år siden søsat en række events, som alle har fået god vind i sejlene.
Det gælder bl.a. den populære ”Søndag i vandkanten”, hvor køkkenet disker op med masser af lækkerier til en overdådig frokost, temaaftener med forskellige lande og ikke mindst signatur-arrangementet ”Aarhus Ø Skaldyrsfestival”, som er udviklet af Havnær.

Nu er Havnær klar med et spritnyt koncept – nemlig Hummertirsdag, hvor du hver tirsdag i september og november kan nyde hummer i tre forskellige afskygninger.

Ny og anderledes måde at få hummer på
Vi har besøgt restauranten i SHIP-bygningen, som er indrettet i nordisk stil med store vinduer, der giver frit udsyn ud over Aarhus-bugten.
Er vejret godt kan du også tage plads udenfor og komme endnu tættere på vandet.
Havnær har med andre ord de perfekte rammer til at nyde smagen af det koralrøde skaldyr, som den kommende tid serveres hver tirsdag i tre forskellige retter.

Første ret bestod af indbagt jomfruhummer overhældt med muslingefløde.
De friske grøntsager smagte dejligt i samspil med den indbagte jomfruhummer, og prikken over i’et var den smagfulde muslingefløde, som bandt alle elementer i retten sammen.
Næste servering var en bøfsandwich – men ikke som vi kender den med hakkedreng, løg og brun sovs.
Havnærs take på bøfsandwichen bestod af en briochebolle fyldt godt op med kødet fra en hummerklo og syltede elementer.


I stedet for den brune sovs, blev sandwichen nænsomt badet i en hummersky-sauce. Og vi kan hilse at sige, at der ikke var en dråbe tilbage, da tallerkenen blev taget af bordet.
Det faste og sødmefulde hummerkød i den smørristede bolle mættede godt, og vi nød hver en bid.
Sidst men ikke mindst kom finalen: En smørpocheret hummerhale med sprøde kartofler, grillet grønt – og bearnaisesauce.
Det er efter vores mening genialt at kombinere havets tournedos med sovsen over dem alle. Og de to delikatesser fungerer bestemt også godt i samspil.

Menuen
1) Indbagt jomfruhummer
Muslingefløde og grønt
2) ”Bøf sandwich”
Hummersky og hummerklo
3) Smørpocheret hummerhale
Sprøde kartofler og grillet grønt
Bearnaisesauce
Pris per person: 450 kr.
Det var alt i alt virkelig spændede at få serveret hummer på en innovativ og nytænkende måde, og det er både til at få øje på og ikke mindst smage, at folkene hos Havnær gør sig umage.
Både når det kommer til valg af råvarer, anretning og service.
Hvad: Hummertirsdag
Hvor: Havnær, Dagmar Petersens Gade 119
Hvornår: Hver tirsdag i september og november
Det var en helhedsoplevelse, og vi kan ikke forestille os, at en tirsdag aften kan bruges meget bedre end til Hummertirsdag hos Havnær.