Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

International legende gæster Aarhus: Kom til kæmpe cykelfest med moules frites og lækre fadøl

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: PR
Foto: PR

Den 3. april holder Hantwerk ekstraordinært søndagsåbent, og det er der en helt særlig anledning til.

For første søndag i april byder på et af cykelsportens absolut mest ikoniske og seværdige endagsløb, nemlig brostensklassikeren Flandern Rundt, der sidste år blev vundet af Kasper Asgreen.

Årets udgave bliver vist på storskærm hos Hantwerk, hvor der er lagt op til en cykelfest af de helt store, som byder på et yderst fornemt besøg.

Ingen ringere end den belgiske legende Johan Museeuw tropper op til eventet.

Kniber det lidt med hukommelsen? Så lad os hjælpe dig på vej: Museeuw var en stjerne på landevejen, hvor han var aktiv fra 1988 til 2004.

International legende gæster Aarhus: Kom til kæmpe cykelfest med moules frites og lækre fadøl
Johan Museeuw. Foto: PR

I sin karriere vandt han en lang række af cykelsportens største klassikere, bl.a. Paris-Tours (1993), Flandern Rundt tre gange (1993, 1995 og 1998), Amstel Gold Race (1994) og Paris-Roubaix tre gange (1996, 2000 og 2002), ligesom han lod sig krone som verdensmester i landevejscykling i 1996.

Glæder sig til at gentage succesen

Udover muligheden for en sludder med en af cykelsportens største stjerner nogensinde byder søndagseventet hos Hantwerk også på moules frites og kolde, hjemmebryggede belgisk-inspirerede fadøl – de første 100 øl er endda på turistrådets regning.

International legende gæster Aarhus: Kom til kæmpe cykelfest med moules frites og lækre fadøl
Foto: PR

Eventet bliver nemlig arrangeret af Visit Flanders, der i løbet af dagen også vil stå for forskellige konkurrencer med mulighed for at vinde særligt cykelmerchandise.

“Vi glæder os til igen at holde cykelfest sammen med alle Aarhus’ cykelentusiaster på Hantwerk.

Vores første arrangement ved Flandern Rundt i 2019 overgik alle forventninger, og vi har nu glædet os i hele tre år til at kunne gentage succesen,” siger Dries Verclyte, der er ansvarlig for cykling hos VISITFLADERS, om eventet i Aarhus, der blev aflyst pga. pandemien i både 2020 og 2021.

Danskere plejer at imponere

Flandern Rundt er kendt over hele verden, og mere end 800.000 cykelfans samles hvert år langs ruten for at huje og heppe på rytterne.

Endagsløbet hører blandt cykelsportens 5 monumenter, som er de absolut største og mest prestigefyldte klassikere i kalenderen.

International legende gæster Aarhus: Kom til kæmpe cykelfest med moules frites og lækre fadøl
Det er veje som denne, der venter rytterne i Flandern Rundt. Foto: PR

Danske ryttere har på det seneste klaret sig ekstremt godt på de belgiske brostonsveje. Sidste år vandt Kasper Asgreen Flandern Rundt, og i 2018 blev Mads Pedersen nummer to i løbet.

Spoler man længere tilbage til 1997, støder man på Rolf Sørensens sejr i løbet – han vandt foran bl.a. Johan Museeuw, der måtte nøjes med en skuffende 13. plads dét år.

I år skal du – efter alt at dømme – holde øje med Michael Valgren, Jakob Fuglsang, Søren Kragh Andersen, Mads Pedersen og selvfølgelig Kasper Asgreen, der alle har evnerne til at klare sig godt i Flandern Rundt.

Hvad: Flandern Rundt på storskærm
Hvor: Hantwerk ved Aarhus Lystbådehavn
Hvornår: Søndag d. 3. april fra kl. 11.30

Del artikel

Andre læser også