Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gratis entré: Kom til stort awardshow på ROOFTOP

Af Jonathan Sten Drivsholm

Nogle af de bedste initiativer indenfor ansvarlig mode bliver hyldet, når årets udgave af Salling Future Friendly Award løber af stablen torsdag den 23. maj.

Det store awardshow, hvor der uddeles tre priser, finder sted på Salling ROOFTOP, og alle er velkomne til at deltage i festlighederne.

Den samlede præmiesum lyder på 150.000 kroner, og hovedprisen, ‘Årets brand’ går til et brand, der har haft særlig fokus på ansvarlighed og omtanke – fx i forbindelse med produktion, materialevalg eller cirkularitet.

Vinderen modtager 100.000 kroner.

“Prisen skal accelerere positiv forandring for en mere ansvarlig modeindustri som helhed, sætte fokus på området og gøre det nemmere for vores kunder at træffe mere ansvarlige valg,” siger Sallings direktør, Marianne Bedsted.

Uffe Buchard er årets vært

Årets publikumspris’ skal også findes. Her kæmper de nominerede brands om at vinde prisen, som er på 25.000 kroner. Der er åben afstemning, og det brand med flest stemmer vinder. 

Den sidste pris, er ‘Årets talent’, som også er på 25.000 kroner. Den går til en studerende fra en af de fire designskoler i Danmark, VIA Design & Business, KEA, Designskolen Kolding og Det Kongelige Akademi.

Designskolerne har selv nomineret de bemærkelsesværdige nye talenter, der har fokus på omtanke og ansvarlighed i branchen. 

Gratis entré: Kom til stort awardshow på ROOFTOP
Uffe Buchard er tilbage i værtsrollen.

Ved prisuddelingen indtager Uffe Buchard igen i år værtsrollen.

“Jeg ser frem til at være en del af arrangementet og igen at stå på scenen ved Salling Future Friendly Award-showet. Det er afgørende, at vi fortsætter med at anerkende og støtte initiativer, der driver den positive udvikling i modebranchen mod mere ansvarlig praksis og omtanke.

Sidste år blev jeg i særdeleshed inspireret af de unge talenter, der virkelig sætter barren højt med deres innovative tilgange til bæredygtigt design og produktion.

Det er et tegn på, at vi bevæger os i den rigtige retning, og jeg er spændt på at se, hvem der træder frem som frontløbere i år,” siger Uffe Buchard.

Program for dagen:

  • 15:00: Future Friendly warm up. DJ & ROOFTOP happy hour
  • 16:00: Awardshow
  • 19:00: Salling Future Friendly ROOFTOP after party!
  • 21:00: Tak for i dag

Læs mere om awardshowet her

Oplev fede events hele ugen

Foruden det helt store show torsdag i Aarhus, er der hele ugen en lang række forskellige aktiviteter i Salling, som alle tager udgangspunkt i, hvordan det er muligt at genbruge eller omdanne materialer eller produkter med henblik på at forlænge deres levetid.

I Aarhus skaber kunstner Lise Vestergaard kunst af overskudstekstil. En proces som kan følges i vinduet ud til Strøget.

Gratis entré: Kom til stort awardshow på ROOFTOP
Lise Vestergaard skaber unik kunstværk hos Salling.

Det vil også være muligt at komme til upcycle workshops i samarbejde med både Lolly’s Loundry/Re:wair og Maanesten, og hele ugen kan du forkæle dine smagsløg med en ”Future Friendly Frokost” på Salling ROOFTOP.

“For Re:wair giver det rigtig god mening at samarbejde med store spillere som Salling og støtte op om deres initiativ ‘Salling Future Friendly’, da vi på den måde kan nå ud til en større gruppe af mennesker, som Salling allerede har fat i og være med til at rykke ved netop de større virksomheders agenda og hermed også deres kunders mindset.

Vi bliver simpelthen nødt til at omtænke modeindustrien, hvis den stadigvæk skal være en del af vores fremtid  – og det gør vi glædeligt i samarbejde med Salling,” siger Emma Hjortdal, medstifter af Re:wair

Fra tirsdag vil Salling også præsentere ”Salling Re-loved”. Et koncept som består af lækre håndplukkede klassiske vintage styles, omhyggeligt udvalgt og indkøbt fra forskellige steder i Europa.

Find hele ugens eventprogram lige her

Det er Salling og Salling Fondene, der står bag uddelingen af priserne.

Første gang awarden fandt sted var i 2020 med henblik på at sætte fokus på og belønne de virksomheder og brands, der går forrest i kampen om at skabe positiv forandring og inspirerer til en mere ansvarlig modebranche.

Det kan være i form af fokus på produktion, materialevalg, cirkularitet, inspiration til forbrugerne omkring ændret adfærd eller andet.

Del artikel

Andre læser også