Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kommer verdens bedste lam fra Nationalpark Thy?

Af Line Ingwar Karlsen

Lammekød, som man kun yderst sjældent smager, fås nu i Aarhus. Det er Bichel Vine i Hjortshøj, som har indgået et samarbejde med Thy Lam i Nationalpark Thy. Her er der tale om lam, hvor dyrevelfærd tages alvorligt. Lammene er født og opvokset på de store vidder, som findes i rigelige mængder på de kanter. Thy lam er økologiske, og dyrene har haft en tilværelse, som kun ganske få dyr i verden har.

 

Ved et tilfælde

For tre måneder siden kom en kunde ind i Vinhandlen i Hjortshøj. Her fik, vinhandler, Lars Bo Guldhammer Henriksen, råt for usødet, at vide af den gode kunde Jette fra Thy, at de havde bedre lammekød i Thy, end vi havde i Aarhus og omegn. Hun sagde til mig, “nu skal jeg få Olav til at ringe til dig, så kan du selv smage det”. Sådan gik det til, at Bichel er blevet forhandler af lammet fra Thy. Og ifølge chefen hos Bichel, Lars Bo Guldhammer Henriksen, så er det intet mindre end et scoop. Han har selv smagt lammet, og giver Jette fra Thy ret. Det er det bedste, han har smagt. Nu kan vi andre så også se, om det er sandt.

 

Fåreavleren og gratis smagsprøver

Bichel Vine er så begejstret for lammet fra Thy, at de tilbereder det, så vi kan smage det. Fredag den 25. august er det på hylderne i vinforretningen i Hjortshøj. Her kan du selvfølgelig smage kødet og få en snak med fåreavleren, Olav. Han tager turen fra Thy for at fortælle om sine får, naturen og ikke mindst kødet. Ud over det, vil der også være smagsprøver på gamle Barolo-vine, og her kan du smage fire årgange. Det sker fra klokken 15.00 til 18.00 hos Bichel Vine i Hjortshøj.

Thy lam

Se mere om Bichel Vine her: