Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Opråb: Koncertdirektør om branchen, der står på afgrundens rand

Af Pernille Søborg

“Det er dælme bare ikke sjovt at være spillested lige nu,” udtaler Peter Brinks, der er direktør på Danmarks største privatejede spillested, Fuglsøcentret i Knebel ved Ebeltoft. Han prøver at råbe politikerne op, da udmeldingerne for spillestederne er alt for vage. Livemusikken, og alle dets aktører, aner ikke, hvor de står. Hvad reglerne er efter den 1. september ved spillestederne ikke, og det er dybt bekymrende. 

 

Opråb: Koncertdirektør om branchen, der står på afgrundens rand

 

Det brænder hos koncertstederne

Fuglsøcentret lever af at samle så mange mennesker som muligt og skabe fede liveoplevelser. Det siger sig selv, at det tager tid – ofte 6 til 8 måneder, at sælge billetter til en koncert. Fuglsøcentret har booket 65 koncerter et år frem. Aktuelt har de solgt 950 billetter til Nena og Suzi Quatro i september, men hvis reglerne om stående koncerter bliver, som foreslået, 4 M2 pr. gæst, kan de maximalt tage 275 gæster til hver koncert. Dermed taber de styrtende med penge, da alt er kalkuleret på 80-100% udsolgt for at betale honorar til kunstner, lyd/lys osv. For ikke at tale om det store arbejde med at flytte de mange koncertgæster, logistikken og ombooking, som også skal klares. 

 

Opråb: Koncertdirektør om branchen, der står på afgrundens rand

 

“Kulturministeren kæmper ikke for kulturen”

Spillestederne var de første, der skulle lukke i marts og de sidste, der får lov at åbne igen. Peter Brinks er absolut ikke tilfreds med Kulturministeren, og han udtaler, at kulturministeren åbenbart ikke kæmper for kulturen og ikke har vist sit værd overhovedet på den post.

Der er simpelthen for mange politikere, der aldrig har været ude i det private erhvervsliv, og mangler ordentlig rådgivning til, hvordan tingene foregår derude. Man kan ikke både åbne op, og så lukke i, med restriktioner. Det er halvgjort!”

 

 

Fodbold ja, koncert nej?

Peter Brinks undrer sig over, hvorfor flere tusinde tilskuere kan tage til fodboldkampe, samles i gågaderne og på ferier i ind- og udland, mens livemusikken er et problem? 

 

Peter Brinks forslag:

  • Tvangsluk alle spillesteder i september til december 2020 og så kompensere for tabet. Så vil spillestederne bevare respekten for beslutningstagerne!

Eller:

  • Alle koncerter, uanset størrelse, gennemføres: Kræv mundbind, spritstationer osv.

 

 

Giv nu svar!

Reglerne fremadrettet står hen i det uvisse, og svarene kommer tidligst sidst i august, så det er svære arbejdsforhold, og frustrationerne er forståelige. Det er manglende respekt for branchen, og alle de involverede, at lade beslutningerne vente til sidste øjeblik. Giv nu spillestederne de fornødne informationer, også selvom situationen er svær. Det er da det mindste, man kan gøre! 

 

Opråb: Koncertdirektør om branchen, der står på afgrundens rand

 

 

 

Del artikel

Andre læser også