Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kongeligt besøg: Dronning Mary åbner kunstevent i Aarhus

Af Freja Dumont
Arkivifoto: Presse-fotos.dk
Arkivifoto: Presse-fotos.dk

Fra den 20. juni til den 21. august 2024 indtager en flok farverige elefanter Aarhus.

‘Find elefanten – oplev Aarhus’ er skabt af Psykiatrifonden og Wild in Art i partnerskab med Aarhus Kommune – og den 20. juni vil H.M. Dronning Mary åbne kunsteventet ved Aarhus Øje på Aarhus Ø.

Dronningen åbner officielt eventet ved at afsløre den elefantskulptur, som skal stå ved Lighthouse hele sommeren.

Og hvorfor lige en elefant?

Vi bliver nødt til at tale om elefanten i rummet.

De fleste af os vil på et tidspunkt i livet få en psykisk sygdom, ligesom mange af os er pårørende til en ven eller et familiemedlem med psykisk sygdom.

Alligevel har vi nemmere ved at tale om at have ondt i benet end i sindet. Psykisk sygdom er elefanten i rummet. Den fylder en del, men den er svær at tale om og forbundet med en masse fordomme.

De flotte elefantskulpturer er malet af nationale og internationale kunsterne, og de vil udgøre en gratis og familievenlig kunstrute gennem Aarhus’ historiske gader og stræder.

I ni uger kan både lokale og turister gå på opdagelse i byen og finde de mange elefanter mellem de store seværdigheder og byens gemte perler.

Kunsteventet runder af med en fantastisk farvel-weekend, og ved den efterfølgende auktion på Hermans i Tivoli Friheden den 10. september kan elefanterne købes, hvor overskuddet går til Psykiatrifondens arbejde.

Læs meget mere lige her.

Program for åbningen den 20. juni:

Kl. 10.30

Dronningen ankommer til Aarhus Øje ved hovedindgangen. Psykiatrifondens formand Torsten Bjørn Jacobsen, Psykiatrifondens direktør Marianne Skjold og medvært for Aarhus Øje Karin Salling tager imod.

Kl. 10.35

Torsten Bjørn Jacobsen byder velkommen med en kort tale. Dronningen åbner officielt eventet ved at afsløre den elefantskulptur, som skal stå ved Lighthouse hele sommeren.

Kl. 10.40

Torsten Bjørn Jacobsen vil herefter introducere Benthe Erdland og Edith Øverup-Mauritzen fra bostedet Enghaven i Horsens, som vil læse egne digte inspireret af ’elefanten i rummet’: psykisk sygdom.

Kunstner Phuc Van Dang, hvis skulptur ’Fællesskab’ er inspireret af beboernes livshistorier, vil være tilstede.

Kl. 10.50

Torsten Bjørn Jacobsen, Marianne Skjold og Karin Salling følger Hendes Majestæt Dronningen indenfor. Pressens deltagelse slutter her.

Del artikel

Andre læser også