ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kongsvang – en multikulturel virksomhed: Online adventskalender handler om socialt ansvar

Som én af Danmarks mest multikulturelle virksomheder har Kongsvang det som sit DNA at styrke medarbejdernes integration i det danske samfund, bl.a. gennem den årlige juletræsfest. Den har Covid-19 aflyst, hvorfor Kongsvang i stedet lancerer en online adventskalender.  

 

Med medarbejdere fra over 55 lande er det en udtalt mission i Kongsvang Cleaning & Facility at sikre sine mange medarbejdere fodfæste i det danske samfund. Det gør man i Kongsvang ved at tale og øve dansk og så vidt muligt fungere som et vindue ind til dansk kultur.

 

Derfor er Kongsvangs traditionsrige juletræsfester mere end blot en julefest, fortæller Christina Nyhus, den ene direktør og indehaver i Kongsvang.

 

»Juletræsfesterne handler først og fremmest om at samles og julehygge. Men de er også en oplagt måde, hvor vi kan vise og indføre vores medarbejdere i den danske julehygge,« fortæller hun.

 

Men i 2020 har Covid-19 aflyst juletræsfesterne. Derfor lancerer Kongsvang i år en online adventskalender, der alle fire søndage vil fungere som en julefest, der med bl.a. julesange, konkurrencer og konfekt samtidig fungerer som en introduktion til de danske juletraditioner.

 

Kongsvang - en multikulturel virksomhed: Online adventskalender handler om socialt ansvar

 

En udveksling af juletraditioner

Men den online adventskalender handler lige så meget om en udveksling af kultur og juletraditioner. Det fortæller regionschef i Kongsvang, Jette Jacobsen.

 

»Vi vil bl.a. opfordre medarbejderne til at sende billeder ind af konfekt eller julebag, der er traditionelt for deres hjemland. Eller gemmer der sig en sjov julehistorie fra deres hjemland eller familie, så inviterer vi dem ind i studiet, så de kan dele historien.« 

 

Kongsvang - en multikulturel virksomhed: Online adventskalender handler om socialt ansvar

 

»På den måde er adventskalenderen en invitation ind i de danske juletraditioner. Men det er lige så meget en invitation til vores medarbejdere om at vise, hvad deres juletraditioner er,« siger Jette Jacobsen.

 

Med Mek Pek og inspiration fra DR’s fællessang      

Inspirationen til adventskalenderen er bl.a. hentet i DR’s fællessang med Phillip Faber og TV 2’s Go’ Morgen Danmark. En god halv time hver søndag i advent, hvor der vil være juleklip, julebag, interviews, konkurrencer med lækre præmier og sang. Og det bliver ikke noget med et grynet webcam og en dårlig forbindelse, lover direktør Christina Nyhus.

 

»Hvis det skal gøres, så skal det gøres ordentlig. Derfor optager vi i et ægte tv-studie hos de lokale Soundwise, Mek Pek med band er hyret som vært, og ligesom til vores traditionelle juletræsfester vil der være både konkurrencer, præmier, julesang og dans, som medarbejderne kan deltage i online,« fortæller hun.

 

Og så handler det for Christina Nyhus også om at tage et ansvar – både socialt, som arbejdsgiver og medmenneske.

 

»Vi har rigtig mange medarbejdere, der har familier i fx Polen, Rumænien og Tyrkiet, som de til jul i år ikke kan komme hjem til på grund af Covid-19. Der kan adventskalenderen måske være et lille plaster på såret.« 

 

»Og så kan den være en påmindelse til os alle sammen om, at selvom vi måske ikke ved, hvornår pandemien er overstået, så har vi altså ikke tænkt os bare at gå i stå.«

 

Kongsvang - en multikulturel virksomhed: Online adventskalender handler om socialt ansvar

 

Om Kongsvang Cleaning & Facility

Kongsvang er en landsdækkende servicevirksomhed med hovedkontor i Aarhus, der hjælper kunder med bl.a. erhvervsrengøring, vinduespolering, grøn service samt kantineordninger. Virksomheden beskæftiger medarbejdere fra over 55 lande og har derfor gjort uddannelse og integration til en kerneværdi i Kongsvang. 

 

Del artikel