Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kort om fysioterapi

Af Annoncør

Dette indhold er sponsoreret

Kroppens generelle fysiske sundhed og velvære kan være afgørende, når det angår dét at leve et godt og sundt liv – hvorfor det er vigtigt, at man tager sig af sin krop. Det kan fysioterapi heldigvis hjælpe med, men hvad er dette helt præcis? Det bliver der kigget lidt på i denne artikel. Find din fysioterapeut Aarhus her.

Hvad er fysioterapi?

Fysioterapi kan være med til at forbedre din generelle sundhed og velvære på flere forskellige områder. Fysioterapi kan, for eksempel, være med til at øge din styrke, udholdenhed og fleksibilitet. Derudover, så kan fysioterapi også være med til at mindske smerter i led og muskler, samt forebygge skader. Endelig, så kan fysioterapi også hjælpe dig med at bevare eller forbedre din balance og koordinationsevne. Fysioterapeuten kan desuden også give dig øvelser med hjem, så du selv kan arbejde videre med din genoptræning.

Fysioterapi er ofte nødvendigt, hvis man har været udsat for et traume – f.eks. et brud eller en forstrækning – eller har gennemgået en operation. Men det er ikke kun skader og operationer, der kan gøre brug af fysioterapi nødvendigt. Også andre tilstande som f.eks. slidgigt, diskusprolaps og stressinkontinens kan lindres med denne behandling.

Hvordan foregår en typisk behandling hos en fysioterapeut?

Når man kommer til fysioterapeuten, vil man først og fremmest blive spurgt ind til sin sygdom eller skade. Herefter vil fysioterapeuten undersøge dig, for at se om der er nogle bevægemønstre eller andet, som kan være med til at forværre din sygdom eller skade. Når dette er gjort, vil fysioterapeuten sætte sig sammen med dig og forklare hvilken behandling, der er bedst for netop din situation.

Behandlingen kan være alt fra træning af specifikke muskler eller led, så de styrkes og bliver mere smidige, til massage af ømme muskler eller led. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at bruge redskaber som el-stimulering eller ultralydsbehandling. Fysioterapeuten vil altid forklare hvorfor netop denne behandling er god for lige netop din situation.

Er der forskel på, hvad en fysioterapeut og en kiropraktor behandler?

Kiropraktorer og fysioterapeuter behandler begge patienter med muskel- og skeletlidelser og samarbejder ofte i et patientforløb. Kiropraktorer har diagnostiske færdigheder og kan derfor henvise til en relevant sygehusafdeling, hvis der er tegn til underliggende sygdom, hvor fysioterapeuten er en behandler. De behandler mange af de samme lidelser, men har forskellige redskaber i værktøjskassen.

Fysioterapeuter kan specialisere sig i at behandle patienter med problemer i bevægeapparatet, såsom led eller muskler. Kiropraktorer bruger ofte manipulationsteknikker til at lindre smerter og spændinger i leddene, mens fysioterapeuter bruger forskellige teknikker, herunder massage, strækning og øvelser.

Del artikel

Andre læser også