Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Brød forbud: Mand kontaktede 480 børn på nettet

Af Jonathan Sten Drivsholm
Arkivfoto: Østjyllands Politi
Arkivfoto: Østjyllands Politi

En 30-årig mand er tirsdag blevet idømt et års ubetinget fængsel ved Retten i Aarhus.

Det sker, efter manden har blufærdighedskrænket to piger, ligesom han gentagne gange har brudt et forbud mod at kontakte børn, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

I 2020 blev den 30-årige dømt for at have blufærdighedskrænket flere piger, som han skrev med via onlinespil og på chattjenester.

I den forbindelse blev han udover en fængselsstraf også idømt et såkaldt kontaktforbud, der betød, at han i de følgende fem år ikke måtte kontakte børn på nettet. 

Der gik dog ikke længe efter løsladelsen, før den 30-årige igen var på spil. 

Krænkede piger på Snapchat

I februar fik Nordjyllands Politi en anmeldelse fra en mor, der havde opdaget, at hendes 9-årige datter og en 10-årig veninde havde kommunikeret med en fremmed mand via et onlinespil og Snapchat.

Det viste sig, at han havde lokket pigerne til at sende nogle billeder af dem selv, ligesom han havde sendt en video med krænkende indhold til dem. 

Nordjyllands Politi fik hurtigt sporet sig frem til den 30-årige, der bor i Aarhus, og de gav derfor sagen videre til Østjyllands Politi, der anholdt ham.

Manden blev dagen efter varetægtsfængslet i sagen. 

Idømt fængsel og nyt kontakforbud

Den efterfølgende efterforskning og nøje gennemgang af mandens computer og telefon viste, at manden havde kontaktet 480 børn via onlinespil, hvorefter han forsøgte at lokke samtalen over på Snapchat.

Umiddelbart fandt politiet under efterforskningen ikke frem til, at han skulle have krænket andre børn end de to piger på 9 og 10 år.  

”Udover at have blufærdighedskrænket to piger har den 30-årige brudt sit kontaktforbud flere hundrede gange og gjort en masse børn utrygge. Jeg er tilfreds med, at han nu er blevet stoppet og har fået en fængselsstraf,” lyder det fra anklager Stine Kok Nissen. 

Ud af det års fængsel, som den 30-årige blev idømt, var fire af månederne en reststraf fra hans seneste dom, da han ikke nåede at afsone den fulde fængselsstraf, inden han blev prøveløsladt. 

Den 30-årige blev udover fængselsstraffen idømt et nyt kontaktforbud, der indtil videre gælder på ubestemt tid. Han nægtede sig skyldig og udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen. 

Del artikel

Andre læser også