Krimier, detektivserier og true crime: Hvorfor fascineres vi af gys, gru og drab?
Kriminalromaner, horrorfilm, detektivserier og generelt hele true crime-genren boomer frem. Vi er simpelthen fascinerede af død og drab.
Rejseholdet kører land og rige rundt for at undersøge det. Barnaby finder sjældent en britisk flække, uden at det har fundet sted.
Også virkelighedens nyheder og statistikker fyldes konstant med det i kraft af husspektakler, bandekrige og brændende bygninger.
Død og drab. Vi kan ikke komme uden om det, og vi ønsker tilsyneladende heller ikke at komme uden om det.
I forbindelse med Folkeuniversitetets festival Hearts & Minds har du nu mulighed for at komme til et spændende foredrag om netop død og drab.
Gys, gru og foredrag
På dagen bliver der dykket ned i vores forundring over det væmmelige og modbydelige med både et psykologisk, populærkulturelt og retsmedicinsk blik.
Mød Mathias Clasen der er lektor i engelsk og forsker i gys og gru ved Aarhus Universitetet, og Asser Hedegård Thomsen, speciallæge i retsmedicin ved Aarhus Universitet.
De vil med hver deres faglighed give en introduktion til ’død og drab’ og efterfølgende tale sammen om både det fiktive og det naturvidenskabelige detektivarbejde.
Ind i mellem foredragene vil Jonas Vázquez Bøgh, der er Architecht of Fear ved Dystopia Entertainment, sætte et par ord på arbejdet med at designe interaktive horror-events.
Dystopia Entertainment sørger selvfølgelig også for at skabe de rette omgivelser til en uhyggelig eftermiddag – så hvem ved, måske får du et skelet som sidemand!
Afslutningsvis vil der være mulighed for spørgsmål til de tre talere.
Foredraget finder sted søndag den 26. september kl. 15.00 – 17.00 på Aarhus Universitetshospital Skejby, Auditorium A (indgang G, stuen), Palle Juul-Jensens Blvd. 99, 8200 Aarhus N.
Det koster 120 kroner at deltage – og kun 60 kroner hvis du er studerende. Læs mere og køb billetter her.
Hearts & Minds er en sundhedsfaglig vidensfestival med tværfaglige perspektiver.
Festivalens arrangementer er et miks mellem vidensformidling, kunst, kultur og aktivitet og foregår på forskellige scener i hele byrummet. Målet er at skabe fælles oplevelser gennem anderledes, inspirerende og nærværende forskningsformidling, der gør det både sjovt og socialt at blive klogere.