Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kulbroens Madhold er den helt store vinder – et fristed for aarhusianere er skabt!

Af Line Ingwar Karlsen

Hvis der er et sted i Aarhus, du skal besøge, så er det området omkring den gamle Kulbro på havnen. Et råt industriområde, hvor der er en stemning, som ikke findes mange steder i Aarhus. Her er en historie, som taler sit eget sprog – og ikke mindst så er det et fedt sted at være. At der kom et gadekøkken ved Kulbroen er stort for Aarhus. Ikke mindst set i lyset af den yderst rolige åbning af Festugen. Hvis Festugen kommer længere ned i gear, end vi har set indtil nu, så falder den ganske enkelt i søvn.

 

Festugen selv udtaler, at de er blevet bedre, men til hvad kunne være oplagt at spørge igen. Efter en rundspørgelse af 25 af gæsterne hos Kulbroens gadekøkken var der bred enighed om, at festugen er blevet alt for kommerciel. De har tabt befolkningen, eller store dele af den, i deres iver for at komme op i den europæiske kulturelite. Efter vores tur rundt i byen fredag aften og nat, så minder festugen mest af alt om en god gammeldags jysk byfest, så helt galt er det da ikke.

Kulbroens Madhold fortjener ros

Stemning, som før festugen blev en arrangement-uge

Der er noget over madboderne ved Kulbroen. Stemningen minder om den, som var i tidligere tiders festuger – længe før kultureliten ødelagde den. Mangfoldighed og folkelighed er to ord, som i den grad passer på Kulbroens madmarked. Stedet har en charme, som gør, at man bliver hængende. Uanset hvor meget man så planlægger en festuge, så kan man ikke skabe det unikke miljø og coolness, som er ved Kulbroen. At gadekøkkenet blev skabt, skyldes udelukkende en række ildsjæle, som lavede det på eget initiativ. Det er og bliver den fedeste måde at skabe noget på. Her snakker man med hinanden og skaber mangfoldighed. Man føler sig velkommen her. Det virker helt naturligt at tale med andre.

Helt forrygende østers ved Kulbroens Madhold

Drivkraften er passion og engagement

Det er passionerede restauratører, arkitekter, kommunikationsfolk, som er dybt forelsket i området, der står bag. Ildsjæle er et dækkende ord. For dem er maden og projektet deres stolthed. Ingen slinger og nemme løsninger. De laver ikke gadekøkkenerne for at tjene penge, men mere fordi de ikke kan lade være. Idéen er ganske enkelt for god. Flere af boderne har ligefrem kalkuleret med at sætte penge til på de seks dage gadekøkkenet har åben. Respekt herfra!  

Klassedog - Kulbroens Madhold

Priser som alle har råd til

Gratineret øster, bobler, chili con carne, gourmet hotdog, håndmadder, fiskedeller, nyristet kaffe, en bar med lidt af hvert til at slukke tørsten med og masser af lokale råvarer. Og ja, alt er hjemmelavet og det meste er økologisk og ikke mindst bæredygtigt. Men det, som er mest overraskende, er priserne. De er sjældent set sympatiske. Mad helt ned til 20 kroner og 40 kroner for en af de bedste omgange chili con carne jeg har smagt i lang tid.

Forrygende con carne- Kulbroens Madhold

Drømmen må være et permanent madmarked

Lad os håbe og bede til den, vi nu hver især tror på. Det her område og idéen med et stort fælles madmarked må ikke glemmes eller proppes ned i en skuffe. Og den skal helst holdes helt væk fra både kommunen og Aarhus Festuge. Det er simpelthen for god en idé til at lade dem bureaukratisere den. Passion er drivkraften her, og den skal for alt i verden bevares.

Drengene fra Frederiksgade 42

Aarhus har fået sit helt eget gadekøkken med fokus på lokale råvarer, økologi og bæredygtighed, når Madholdet sammen flytter ind i containerne under Kulbroen for at lave Kulbroens Madhold – et fristed for aarhusianere, som ikke er nyt beton, men har sin helt egen historie.

Hyggeligt med stort H - Kulbroens Madhold

Området, der allerede rummer kreative og kulturelle miljøer, sociale væresteder, erhvervsliv, slagteri og krostue, får nu også gadekøkken og bar, hvor aarhusianerne kan nyde lækker mad, kolde drikke og kaffe i rolige omgivelser under Kulbroen.

 

Lidt facts om Kulbroen

Seks meter over Aarhus’ Sydhavn knejser en godt 150 meter lang bro-konstruktion. Den gamle Kulbro, der står som en ruin med minder om en anden tid – industriens storhedstid, hvor der blev fragtet kul rundt i området. Kulbroen har stået og falmet i mange år, og det er vores vision at vække både den og området til live igen ved at omdanne konstruktionen til en funktionel grøn gangbro, inspireret af bl.a. High-Line i New York.

 

Hvis du ikke har været forbi gadeboderne, så er det oplagt. Kom ned og oplev Kulbroens Madhold. De fortjener respekt for et helt igennem fremragende initiativ.

 

Adresse: Aarhus Sydhavn mellem Kohalen og Filmbyen

 

Åbningstider

Lørdag d. 29. august fra 12.00 – 01.00

Torsdag d. 3. september fra 14.00 – 01.00

Fredag d. 4. september fra 12.00 – 01.00

Lørdag d. 5. september fra 12.00 – 01.00

 

Del artikel

Andre læser også