Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kultserien SKAM: Dritkul kultserie fortsætter som teater i Musikhuset

Af anders@sommersangdigital.dk

SKAM-bølgen rider videre i Musikhuset. Efter verdenspremieren i København er det nu aarhusianernes tur til at opleve teaterversionen af SKAM3.

 

Kultserien SKAM fik hele Danmarks ungdom til at blive dritkul venner med en gruppe norske teenagere. Pludselig snakkede danske unge norsk, blev smaskforelsket i William og farvede læberne røde som Noora.

 

Det københavnske teater Aveny-T har som de eneste i verden sikret sig rettighederne til at bringe den norske tv-station NRK’s kultserie til scenen. Det har fået de unge væk fra skærmen og i teatret, hvor anmeldere og publikum i København og Aarhus er blevet begejstret over de to første sæsoner.

 

Ny verdenspremiere begejstrer anmeldere

SKAM3 fik verdenspremiere på Aveny-T i september, hvor den endnu en gang begejstrede de fleste anmeldere. Politiken uddelte fem hjerter og gav ordene “intens, rørende og rent” med på vejen. Nu er turen kommet til Musikhuset, som er det eneste sted, SKAM3 kan opleves uden for København.  Forestillingen spiller fem gange i Musikhusets Rytmisk sal i perioden fra den 13. – 16. november.

Kultserien SKAM: Dritkul kultserie fortsætter som teater i Musikhuset

 

Den stærkeste sæson

SKAM3 er den måske stærkeste sæson af dem alle og den, der for alvor fik sat tv-serien på verdenskortet. Det er kærlighedshistorien om Isak og Even. En love-story med alle forviklinger, som ægte kærlighed ofte har, inden to mennesker finder ind til kernen. Hovedrollerne bliver spillet af de spirende talenter Lue Dittmann Støvelbæk og Nikolaj Groth.

 

Handling

Den første kærlighed er svær nok i sig selv. For Isak vender mødet med den selvsikre Even og den første store kærlighed op og ned på hans liv. SKAM3 er historien om Isak. Om Isak og Even. Om at finde kærligheden og at forstå sin seksualitet og sine følelser for et andet menneske – uanset køn. At kærligheden er størst af alt og kender ingen grænser. SKAM3 er en af de stærkeste og mest troværdige historier om unge, der findes og som på enestående vis formår at formidle, hvordan man tackler psykiske lidelser og seksualitet, når man er ung og sårbar.

Kultserien SKAM: Dritkul kultserie fortsætter som teater i Musikhuset

Disse emner iscenesættes i forestillingen, som også tematiserer, hvordan man er en god ven, og hvordan man er tro mod sig selv, når verden synes kaotisk.

 

Nyt hold af unge debuterende kræfter

Det bliver et helt ungt håndplukket hold, der kommer til at stå på scenen. Foruden gengangeren Andreas Dittmer i rollen som Eskil bliver de centrale roller i SKAM3, Isak og Even, spillet af de unge stjerner Lue Dittmann Støvelbæk og Nikolaj Groth.

 

Lue Dittmann Støvelbæk er ny på de skrå brædder, når han i SKAM3 optræder som Isak, der kæmper med at acceptere sine følelser for Even. Lue er søn af skuespillerforældrene Lars Mikkelsen og Anette Støvelbæk og er kendt for sin medvirken i TV2’s populære tv-serie Badehotellet. Desuden har han medvirket i DR’s tv-serie Bedrag og blandt andet i forestillingerne Torben Toben på Sorte Hest og Tre Søstre på Teater Momentum og Folketeatret. I det nye år kan han også opleves i filmen De Forbandede År.

 

Over for Lue Dittmann Støvelbæk spiller Nikolaj Groth den billedskønne Even, der bag den tjekkede facade har et stormfuldt indre. Nikolaj debuterer som skuespiller på teateret, men er Robert-nomineret to gange for hans skuespilpræstationer for hans medvirken i TV2-serien Rita. Nikolaj har desuden medvirket i DR-serien Mille og i filmene Fasandræberne og En-To-Tre-Nu, hvor han havde hovedrollen.

 

Publikum kan også glæde sig til at se andre skuespiltalenter som Nanna Finding Koppel, Andreas Dissing Hyttel og Laura Skjoldborg.

 

Reumertvinderen Anders Lundorph (Boys don´t Cry) står for iscenesættelsen, Jon Stephensen skaber scenografien og TV-serien er bearbejdet til teater af Line Mørkeby.

 

Fakta om SKAM3

Om TV-serien SKAM
Den norske NRK-serie SKAM af Julie Andem skulle egentlig bare have været en opbyggelig public service-serie for norske teenagepiger – om gymnasieelever i 1. G på Hartvig Nissens Skole, Oslo Vest. Men serien er blevet uendeligt meget mere end det. Den er på rekordtid blevet et globalt kulturfænomen, der har fået unge såvel som voksne over hele verden, fra Sydkorea til Tyskland, til at leve sig ind i en gruppe norske teenageres forviklinger og identitetsdannelser. SKAM laves også som tv-remake i 5 europæiske lande samt i USA.

 

Køb billet her: 

 

Spilleperiode:
Musikhuset Aarhus: 13. november – 16. november

 

Varighed:
1 time og 30 minutter uden pause.

 

Holdet bag:
Iscenesættelse: Anders Lundorph
Scenograf: Jon Stephensen
Dramatiker: Line Mørkeby

 

Cast:
Isak: Lue Dittmann Støvelbæk
Even: Nikolaj Groth
Eskil: Andreas Dittmer
Vilde: Nanna Finding Koppel
Emma: Laura Skjoldborg (Aarhus), Fanny Bornedal (København)Vilde: Nanna Finding Koppel
Jonas: Andreas Dissing Hyttel (Aarhus), Ferdinand Gomez Glad Bak (København)

 

 

 

Del artikel

Andre læser også