ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kviklån til Aarhus-oplevelser? Så er der 3 ting, du bør have styr på

Aarhus og omegn er spækket med muligheder for at opleve fantastisk gastronomi, udeliv, storby-vibes, kunst, kultur og meget andet. Og at dømme ud fra byens mange muligheder, så bliver den største udfordring for både aarhusianere og turister altså at udvælge de attraktioner, som de skal opleve først. Og så skal økonomien selvfølgelig også gerne kunne følge med.

 

Søger du derfor et kviklån til at kunne nyde godt af af de mange Aarhus-oplevelser? Så læs med her, for at blive klogere på hvilke tre ting du bør tage stilling til, inden du optager et kviklån: Hvad end du har brug for penge til at gøre lidt mere ud af fester som fødselsdag – eller bare vil have lidt flere oplevelser ind i hverdagen.

 

1.   Hvor mange penge har du i realiteten brug for at låne?

Først og fremmest er det vigtigt at tjekke op på, hvor mange penge du helt nøjagtigt har brug for at låne. For en vigtig tommelfingerregel når det kommer til kviklån er, at man ikke bør låne flere penge end højst nødvendigt. For ligegyldigt om du kun bruger halvdelen af de lånte penge, vil du stadig være nødsaget til at betale renter af hver eneste krone du har lånt.

 

Derfor vil det være som at smide penge ud af vinduet, hvis du låner et betydeligt større beløb end du i realiteten har brug for.

 

2.   Kend til begreber som har betydning for prisen

I låneprocessen er der nogle begreber som er vigtige at kende til, når du som låntager ønsker at ende ud med det bedste og billigste lån:

 

ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent): I konkurrence- og forbrugerstyrelsens rapport om kviklån, råder de kviklånsforbrugere til at kigge grundigt på ÅOP, inden de optager et kviklån. Grunden til dette er, at ÅOP er et tal som gør det nemt at sammenligne de totale omkostninger ved forskellige kviklån. Sammenligningen er især vigtig, da der kan være store forskelle på kreditomkostningerne ved et lån alt afhængigt af løbetiden.

 

Rente og løbetid

Derudover anbefales det at du som låntager opvejer renten og lånebeløbet i forhold til løbetiden, når du ønsker at finde prisen på dit kviklån.

 

Løbetiden dækker over den tid, du bruger på at betale pengene tilbage. Og netop løbetiden kan til tider virke tricky, da et lån med en lang løbetid ser billigere og mere overkommeligt ud, idet den månedlige ydelse bliver lavere, jo længere løbetiden er. Men i virkeligheden kommer du til at betale flere penge for lånet, når løbetiden er lang, fordi der løber renter og muligvis også gebyrer på lånet.

 

Det er derfor vigtigt at vide, at det i de fleste tilfælde er mere gunstigt at vælge et lån med en kort løbetid.

 

3.   Sammenlign kviklånene på markedet

Gør brug af en online sammenligningstjeneste af kviklån, som sammenligner lån på tværs af vigtige parametre som renter, ÅOP, krav, svartid og andre lånevilkår. Et eksempel på en sammenligningstjeneste er siden Fair-laan.dk, som du nemt og hurtigt kan bruge til at vurdere, hvorvidt et kviklån er attraktivt for dig og din økonomiske situation. En sådan tjeneste giver ikke blot mulighed for sammenligning, men bidrager til at overskueliggøre lånemarkedet, hvilket giver dig en fair chance for at finde et lån som passer til netop dig og din unikke situation.

 

Modtag personlig låneliste

Brug sammenligningstjenester til at modtage en personlig låneliste, udvalgt på baggrund af dine personlige oplysninger. Det kræver som oftest kun få informationer om dig og din økonomi, før du modtager listen og ved hjælp fra denne bliver det straks mere realistisk for dig at kunne nyde godt af de mange oplevelser, som Aarhus har at byde på.

 

Del artikel