ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kviklån til Aarhus-oplevelserne? Så kend først disse begreber

Mangler du penge til en tur i det fede, aarhusianske natteliv? Eller vil du overraske kæresten med en weekendtur til smilets by? Så læs med her og få forklaret de begreber, der er nødvendige at kende til, når du vil finde det bedste og billigste kviklån.

 

Vil du gå endnu grundigere til værks, kan du besøge hjemmesiden som kviklaan-guide.dk. Her finder du endnu flere gode råd og vejledning, så du sikrer dig, at du ender med at finde det helt rigtige kviklån.

 

Læg et budget

Det vigtigste, når du er på jagt efter et godt kviklån, er at starte med at lægge et realistisk budget. Det kan være svært at sætte et nøjagtigt beløb på en shoppetur, som endnu ikke har fundet sted, eller bedømme hvor meget, en tur ud i nattelivet kommer til at koste dig. Prøv alligevel at lave et overslag, så du ikke kommer til at låne flere penge, end du får brug for. Låner du flere penge, end du skal bruge, kommer du til at betale flere renter end det egentlig var nødvendigt, hvilket i sidste ende resulterer i et dyrere lån.

 

Det kan også være en god idé at lægge et månedligt budget, så du kan se hvor meget, du har råd til at afdrage på dit kviklån hver måned.

 

Undersøg forskellige udbydere

Da der er mange udbydere af kviklån på markedet, skal du grundigt sætte dig ind i hvilke lån, der kan være interessante for dig samt hvilke, du skal styre uden om. Lånemarkedet er i dag spækket med lån af forskellige typer og til meget forskellige priser.  At sammenligne lånene på markedet kan i høj grad hjælpe dig til at optage et velovervejet lån, som er det helt rigtige lån til dig og din unikke situation. Ved at sammenligne lånene, får du også på kort tid overblik over de lån, der er på markedet samt opnår stor gennemsigtighed over lånenes vilkår, som f.eks. renter og løbetid.

 

Overvej lånets fleksibilitet

Når du skal finde det rigtige lån, skal du være opmærksom på hvor fleksibelt, lånet er. Hvis dine indtægter og udgifter ikke er fordelt jævnt ud over hele året, kan det være en fordel at vælge et kviklån med stor fleksibilitet. Mange virksomheder tilbyder afdragsfrie måneder. Det kan f.eks. være, at der er mulighed for at planlægge én eller flere afdragsfrie måneder per år. Det kan især være en fordel, hvis pengene altid er lidt små omkring ferierne. Man ser også tit, at den første måned, efter du har optaget lånet, er afdragsfri. Det kan være en fordel, hvis du lige har brug for en ekstra månedsløn, før du skal til at afdrage.

 

Nogle udbydere af kviklån tillader dig at betale lånet ud før tid, hvis du pludselig har flere penge til rådighed, end du havde regnet med. Det er selvfølgelig en fordel at betale lånet af før tid, da du så slipper for at betale renter i lånets resterende løbetid.

 

Tænk dig om

Det er ret nemt at optage et kviklån online, da låneudbyderne kan vurdere din betalingsevne på få minutter. Men tænk dig nu om, før du siger ja. En uovervejet beslutning, der ender med at koste dig penge, kan undgås ved at slå koldt vand i blodet. Tjek derfor grundigt alle dine muligheder, før du træffer den afgørende beslutning.

 

Del artikel