Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse: L.O.C. tabte pusten i en ellers forrygende koncert

Af Pernille Søborg
Foto: Tivoli Friheden
Foto: Tivoli Friheden

L.O.C. alias Liam Nygaard O’Connor kan altså noget på en scene. Det kan ikke diskuteres!

Ung som gammel – mand som kvinde – lod paraderne falde og kastede hænderne i vejret i respekt for L.O.C., der med attitude, arrogance og et glimt i øjet ramte hvert et pige- og nok også mandehjerte til Fed Fredag i Tivoli Friheden.

Det blev en fest, som dog tabte pusten undervejs. 

Allerede inden koncerten gik i gang, var der gang i publikum, og da L.O.C. trådte ind på scenen, iført det obligatoriske sorte sæt og de hvide handsker, brød jublen løs.

Anmeldelse: L.O.C. tabte pusten i en ellers forrygende koncert
Foto: Tivoli Friheden

Åbningsnummeret ’Martyrium” med det dystre tekstunivers blev leveret med autoritet, galde og pondus af rimsmeden.

Derefter gik det løs med L.O.C., der med arrogance spyttede på scenen, tog sig i skridtet og vred sin nakke. Han kunne dog ikke skjule smilene og glæden mellem numrene.   

Stort bagkatalog

Der er meget at vælge mellem i L.O.C.’s bagkatalog. Sætlisten rummer både nye og gamle numre.

Bandet kommer godt fra start med numre som “Helt min egen” med fraværende Barbara Moleko, og “Drømmen er vores”, der fylder pladsen ud med en aggressiv energi.

I “Marquis” begynder publikum at hoppe og i “Bedste Lyfe” fra det nyeste album “Fuck L.O.C.” kommer latino-rytmerne frem sammen med teksten om at have superkraften til at kneppe, men tabe lysten at elske.

“Ti fod høj” er en sang til hans unge jeg og det vestlige Aarhus, der spillede en vigtig rolle i udformningen af L.O.C.’s kunstneriske identitet. 

Aarhus V på scenen

L.O.C. tager ofte andre kunstnere med på scenen. Denne aften er det Aarhus V, der fylder.

Først Shooter Gang, der fulde af energi kommer springende ind på scenen.

Anmeldelse: L.O.C. tabte pusten i en ellers forrygende koncert
Foto: Tivoli Friheden

Friheden koger, og de tre unge maskerede rappere fører sig scenevant rundt. Desværre kommer teksten ikke tydeligt frem.

Det samme gentager sig, da Marwan sammen med L.O.C. rapper “Aarhus V Veteran”, og også i Balooshs “Be for mig”. Ærgerligt! 

Mest sexede band

“De har høje tanker om sig selv,” fortæller Liam O’Connor. Det kan bandet også sagtens have.

På trods af at O’Connor er showman og frontfigur med stort F, er der ikke en finger at sætte på musikernes præstationer.

Michel Svane på trommer og Daniel Davidsen på guitar spiller pokkers godt. Siddende og stående på hver sin piedestal og med et trommesæt, der kan dreje, kommer de flot igennem aftenens koncert. 

L.O.C.´s koncerter løber aldrig stille af stablen.

Røgkanonerne havde travlt, og lyset sad i skabet. Det fungerede godt sammen med musikken, der rummede et dystert mørke og den gennemgående melankolske lyd, der matchede teksternes alvor. 

Respekten til Helmig

Med et skævt smil omtaler L.O.C. Thomas Helmig som Kongen af Aarhus.

Anmeldelse: L.O.C. tabte pusten i en ellers forrygende koncert
Foto: Tivoli Friheden

L.O.C.´s udgave af et kærlighedsnummer hedder “Ekkokammer”.

Sangen, blot tilsat klaver/synth, druknede desværre i snak, indtil musikerne kom på scenen igen og endelig fik plads med en instrumental outro. 

Derfor spiller L.O.C. uden stop. “Hvorfor gå ud, for at gå ind igen,” var kommentaren.

Koncerten afsluttede i det opvredne tempo med “Milkshake”, og til sidst rungede “Frk. Escobar” ud over pladsen, hvor både trommer og guitar fik plads. 

Vurdering

Liam Nygaard O’Connor er en garvet rapper med attitude og pondus. Jeg skal love for, der var power på musikken og gang i festen. 

Midtvejs gik pusten dog ud af koncerten, og stemningen dalede. Der gik snak i den for publikum. Heldigvis sluttede koncerten af på toppen igen. 

O’Connor er kendt for at være velartikuleret, men i dag var det et par gange svært at høre, hvad han rappede, og musikken overdøvede. Værre var det med de unge rappere. Men respekt for, at den erfarne rapper tager de unge fra barndomshood’et under sine vinger. 

Anmeldelse: L.O.C. tabte pusten i en ellers forrygende koncert
Foto: Tivoli Friheden

L.O.C. formår sammen med de 7.600 mennesker i regnfulde Tivoli Friheden at skabe et intenst rum med voldsomt og vedkommende musik, hvor publikum blev suget med ind i rapperens misantropiske univers. 

⭐️⭐️⭐️⭐️

Efter knap 1,5 time takkede L.O.C. af med ordene “Tak, fordi I gider høre os!” Det gider vi! Og vi kvitterer med fire store stjerner.

Del artikel

Andre læser også