La Cabra åbner nyt bageri: Her får du brød i verdensklasse
La Cabra i Latinerkvarteret har længe været i toppen af kaffeligaen – ikke bare den danske, men den også den internationale.
Hos La Cabra Bakery har de den samme kompromisløse tilgang blot til brødet.
La Cabra har altid handlet meget om kaffen, men tanken med det nye La Cabra Bakery er, at det skal bidrage til et endnu bedre samspil og synergi mellem kaffe og bagværk.
”Jeg glæder mig helt enormt til, at vi kan slå dørene op til vores nye mere åbne og større bageri,” siger Esben Piper, stifter og medejer af La Cabra.
Plads til større armbevægelser
Det anmelderroste bageri ligger sammen med kaffebaren i Graven. Her passer og plejer chefbager Lasse Tronhjem hver dag den surdej, som ligger til grund for alt brød, der sælges hos La Cabra i både Graven og på Banegårdspladsen.
Men nu får chefbageren og hans hold af både bagere og konditorer snart noget mere albueplads – La Cabra rykker nemlig i nye, større lokaler på Borggade i Latinerkvarteret, hvor ambitioner og sortiment skal udvides i takt med hinanden.
”Jeg glæder mig helt enormt til, at vi kan slå dørene op til vores nye store åbne og transparente bageri. Kunderne skal se og opleve engagerede bagere, der ælter dej og hiver brød ud af ovnen, og konditorer der tempererer chokolade og pynter kager.
For os er brød og kage en passion, interesse og oprigtig glæde – og vi vil gerne vise og fortælle om det passionerede håndværk, der ligger bag bagværket i montrerne.
Dialogen med vores gæster er også rigtig vigtig – og har de et spørgsmål til surdejen derhjemme, tager vi gerne den snak,” siger Lasse Tronhjem.
Skal tiltrække bagertalenter
Det nye bageri bliver samtidig også et sted, hvor de erfarne bagere og konditorer kan lære fra sig og oplære nye kommende bagertalenter fra både ind- og udland.
Stedet har da også nogle trækplastre, som gør det til et yderst attraktivt sted at komme i lære – blandt andet den argentinske bager og konditor, Eric Rock, som startede hos La Cabra Bakery i marts sidste år, efter han blev headhuntet af Esben Piber.
Eric Rock har tidligere været ansat hos nogle af de dygtigste bagere samt på Michelinrestauranter flere steder i Europa.
Passion og lidenskab bag hvert brød
Bag enhver succes står en passioneret sjæl – og passioneret kan man roligt kalde chefbager Lasse Tronhjem og hans hold, når det kommer til interessen for at bage godt brød i top kvalitet.
Chefbageren har den samme lidenskabelige tilgang til hvert et brød han slår op – og præcision, tålmodighed og ikke mindst omhyggelighed er nøgleord.
Sortimentetet udvikles i takt med sæsonen, og der er altid flere forskellige brød at vælge i mellem.
De nye faciliteter i Borggade tillader nu, at der i fremtiden kan laves meget mere brød og kage, så der naturligt kommer et større udvalg.
”For at kunne tilbyde noget mere bagværk – uden at gå på kompromis med kvaliteten – rykker vi vores bageri i nye rammer, som samtidig fordrer til mere kreativitet og udvikling,” siger Lasse Tronhjem
Surdej er kernen
Surdej er kernen i alt, hvad holdet bag La Cabra Bakery foretager sig. De arbejder udelukkende med den naturligt fermenterede dej og hovedingredienser som korn, mel og gryn er økologiske og oftest også biodynamiske.
Udover økologi vægter holdet bag La Cabra Bakery også højt, at deres leverandører er tæt på og gennemsigtige.
”Så sent som i går besøgte hele holdet vores møller i Kornby Mølle for at tale og lære mere om den mel, vi bruger.
For os er tilhørsforholdet til vores leverandører af utrolig stor betydning. For at vi kan rådgive vores kunder bedst muligt, skal vi også kende til forsyningskæden hele vejen rundt,” siger Lasse Tronhjem.
Hvad: La Cabra Bakery
Hvor: Borggade 4f
Hvornår: La Cabra Bakery åbner i slutningen af april